Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаАдмирации за нашите момчета! Дупнишки тенисисти вицешампиони на Балканите

Адмирации за нашите момчета! Дупнишки тенисисти вицешампиони на Балканите

Състезателите на СКТМ “Марек-Дигеста” град Дупница Стефан Димитров и Йоан Величков завоюваха вицешампионската титла на двойки за юноши до 19 години, както и сребърен медал за Йоан в индивидуалното, на провелото се Балканско първенство по тенис на маса в град Орестиада, Гърция.

Надпреварата започна на 28 юни и продължи до 2 юли, а участие взеха представители на България, Молдова, Косово, Черна гора, Северна Македония, Гърция, Турция, Сърбия. Румъния, Албания, Босна и Хецеговина.

Двамата дупнишки таланти достигнаха до вицешампионската титла след победи над състезателите от Босна и Херцеговина, на 1/4 финал над силната двойка от Гърция, на полуфинал преодоляха съпротивата на турската двойка Дурсун/Исик с 1:3 и на финала допуснаха драматична загуба с 2:3 от Кюсдеан (Румъния) и Ороса (Сърбия), след като водеха с 2:0 гейма. В индивидуалното първенство Стефан Димитров записа две победи в предварителната си група и на 1/8 финал загуби от Шампиона на турнира Хакан Исик с 1:4, като отново водеше в резултата във всички геймове. В крайното класиране остана на 9-то място.

Йоан Величков достигна до вицешампионската титла, след като спечели драматичен полуфинал с 4-3 срещу Опреа (Румъния), но загуби в спора за златото срещу турчина Исик с 1-4. В отборната надпревара, юношите до 19 години завършиха на 5-то място.

За отбелязване е,че Стефан е Йоан се състезават за първа година в тази възрастова група и представянето им беше много добро. Българският национален отбор завърши първенството с общо 6 сребърни и 2 бронзови медала. От 13 до 23 юли им предстои участие в Европейското първенство в Полша.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular