Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоАд на пътя при Голямото завръщане

Ад на пътя при Голямото завръщане

Тежък трафик край Симитли, километрични опашки на Калотина

 

Голямото завръщане доведе до тежък трафик и задръствания на много места в Югозападна България на 2 януари. Много интензивен бе трафикът по Е-79 край Симитли в посока Благоевград и София в последния почивен ден след коледните и новогодишни празници, предаде БГНЕС.

Особено интензивен беше трафикът откъм Банско – „Дългата махала” на квартал “Ораново” бе пълна с автомобили, които чакаха да се включат в Е-79.

Край Симитли се събират двата най-интензивни трафика – от път II-19 и Е-79 на прибиращите се от Сандански и ГКПП Кулата – Промахон. Патрул на КАТ пропускаше на етапи трафика. До Благоевград движението бе затруднено и автомобилите едва пълзяха. Втори патрул на КАТ пропускаше с предимство движещите се в посока София на кръговото в местността “Полигона” преди Благоевград, където започва автомагистрала Струма. Известно затапване имаше в участък от тунела край село Железница до кръговото преди Благоевград.

Огромна колона от коли се образува от сръбската страна на влизане в България през ГКПП “Калотина“. Задръстването е било километрично, информираха от ГД “Гранична полиция”. Всички гишета от българска страна на “Калотина” са работили на пълни обороти, но причината е в интензивния трафик на гранично контролно-пропускателният пункт от ранните часове на деня. Преминаването беше забавено, както на изхода, така и на входа от България. На 30-ти декември до обяд за излизане извън страната на същия пункт пътуващите са чакали над 2 часа, но като причина бе обявен срив в системата.

Тази година стотици българи предпочетоха да посрещнат Новата 2023 г. в Сърбия и Северна Македония. Туроператорските фирми предложиха атрактивни оферти на ниски цени. Страната напуснаха цели семейства и компании от Югозапада.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular