Friday, May 3, 2024
HomeСпортАлександър Добчев попари ЛевскиII на „Герена“

Александър Добчев попари ЛевскиII на „Герена“

Костинброд се отдалечи от опасната зона

В мач от 30-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига на терена с изкуствено покритие на помощното игрище на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата се срещнаха отборите на Левски ІІ и ОФК Костинброд. Мачът беше от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при победа  се отдалечаваха от опасната зона на изпадащите. Възпитаниците на Христо Коилов, макар и без болния основен футболист Стефан Методиев, дадоха всичко от себе си и съвсем заслужено накрая се поздравиха с победа.

Попадението за гостите от Костинброд бе в 91-а минута, когато след изпълнение на фаул, Георги Божилов отклони топката към влезлият като резерва Александър Добчев, който с топовен шут  не остави шансове на стража на Левски Ивайло Крумов.

При отлични метеорологични условия футболистите на ОФК Костинброд изиграха отличен двубой, като при по-точна стрелба  резултатът можеше да бъде още по-убедителен.

С победата тимът до голяма степен си гарантира мястото в Югозападната Трета лига и през следващия сезон. Отборът, воден от старши треньора Христо Коилов, се отдалечи на 9 точки от зоната на изпадащите и заема 16-то място с 35 точки. Отборът на Левски ІІ е на 9-то място с 40 точки.

В следващиякръг отборът на ОФК Костинбродприема Балкан (Ботевград).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular