Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилАнатоли Костов с поредна интересна идея за облика на централната алея в...

Анатоли Костов с поредна интересна идея за облика на централната алея в Кюстендил

Анатоли Костов предлага украса по централната алея в Кюстендил, съобразена с годишния сезон. Това е поредната негова идеи, с която желае родният му град да се превърне в притегателно място за туристи от цял свят.

„Идеята ми този път е свързана с улична декорация на алеята, която се намира на бул. „България“ в Кюстендил. Есента чука на вратата и може да бъде поставена украса с различни багри, които характеризират този сезон. Така мястото ще се превърне в още по-привлекателно, красиво както за туристите, които са все по-многобройни в нашия град, така и за хората тук, на които да им е приятна всяка една разходка“, сподели Анатоли Костов, който е тв оператор и брат на Тони Костов, който в края на месец май претърпя трансплантация на костен мозък в Германия.

Анатоли Костов

Анатоли се надява предложението му да бъде прието радушно и кметската администрация да пристъпи към реализация, тъй като подобни украси има в много градове в страната, както и в чужбина.

Зад гърба си Анатоли има вече реализирана идея, която се радва на голям интерес. Именно от него е дошло предложението за поставянето на новия символ “Обичам Кюстендил” в парк „Галерия“. За това писахме преди 3 месеца, когато металната конструкция, изобразяваща ябълка с вградено сърце и двете букви КН, в които е закодирано името на областния град, бе монтирана в парка при новия фонтан. Трите елемента заедно са художествен израз на посланието “Обичам Кюстендил”. Освен традиционното значение на този израз, с ябълката, вградена в сърцето, се символизира и плодородието в региона.

През последните 3 месеца символът “Обичам Кюстендил” е предпочитано от туристите място за снимка при посещенията им в един от най-древните градове на България, а местните хора му се наслаждават често ведно с пеещите фонтани.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular