Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевАнгелов: Ситуацията в болницата в Гоце Делчев остава сериозна

Ангелов: Ситуацията в болницата в Гоце Делчев остава сериозна

Ситуацията в болницата в Гоце Делчев продължава да е сериозна. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов при посещението в МБАЛ “Иван Скендеров днес.

По думите му активните легла за лечение на пациенти с коронавирус са 121, като от тях са заети 74. “Има две деца, които са с възпалителни процеси на белите дробове. Съмнителни за ковид пневмонии, без да са доказани с коронавирус”, посочи министър Ангелов. Той съобщи, че за МБАЛ-Гоце Делчев ще бъде изпратено допълнително количество лични предпазни средства. Директорът на РЗИ – Благоевград доктор Калоян Калоянов е поел ангажимент това да се случи още утре, 14 март.

“При увеличаване на натиска върху лечебното заведение, направихме ясен план какво ще се случва в болницата. Хирургичното отделение ще бъде преместено на друг етаж и съответно ще могат да бъдат разкрити още 16 легла. На ден в лечебното заведение постъпват между 6 и 8 пациента, с доказан коронавирус”, каза още здравният министър. По негови данни лекарите и медицинският персонал, който не си е поставил ваксини, е развил инфекцията.

Част от заболелите са в болница, други на домашно лечение.

RELATED ARTICLES

Most Popular