Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаАни Вакъвчиева отново атакува директорското място в СЕУ „П.Хилендарски”, спрягат Любомир Георгиев...

Ани Вакъвчиева отново атакува директорското място в СЕУ „П.Хилендарски”, спрягат Любомир Георгиев за горещия стол в Гимназията

Петима кандидати  се спрягат за директорската длъжност в три дупнишки училища, за които са обявени конкурси. Коментираните имена за директорското място в СЕУ „Паисий Хилендарски” са на настоящия временен директор и учител по БЕЛ Анелия Йорданова и това на преподавателката по Информационни технологии Ани Вакъвчиева.

Настоящият конкурс е пореден опит на Вакъвчиева да оглави езиковото училище в Дупница, чието управление и качество на преподавателската дейност е критикувала нееднократно в годините назад.

Освен преподавател, Ани Вакъвчиева е заета и в синдикална дейност. Тя е представител на КТ „Подкрепа” в школото. Била е общински съветник от ЕНП в местния парламент. Участвала е в политиката и като кандидат за народен представител  от „Изправи се! Ние идваме!”. На последните избори за местна власт Вакъвчиева заемаше втора позиция в общинската листа на партия „Ние идваме”, която издигна кандидатурата за кмет на д-р Панчо Панайотов.

Анелия Йорданова Снимки: Фейсбук

Двама са коментираните кандидати и за ПГ „Христо Ботев”. Според наши източници това са настоящият временен директор и преподавател по Информатика и информационни технологии в школото Гергана  Миленкова и учителят по Физическо възпитание и спорт Любомир Георгиев.

Георгиев, който е и фитнес-инструктор, се премести в Гимназията, след като дълго време преподаваше в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница. В образователна институция работи и неговата съпруга Даниела Георгиева, която е преподавател по БЕЛ. Учителското семейство е сред обичаните от възпитаниците на ПГ „Христо Ботев”. Сега амбицията на младия преподавател по ФВС е да ръководи най-старата гимназия в Югозапада.

До конкурс за директор за ПГ „Христо Ботев” се стигна след тежки конфликти между преподаватели и бившето ръководство на училището. След серия скандали и публични обвинения, в които бяха замесени учители, родители и ученици, ръководството на Гимназията в лицето на директора Мария Фалина и зам.-директорките Яна Атанасова-Христова и Гергана Рашева подадоха оставка. Така за временно изпълняващ длъжността „директор” до провеждане на конкурс бе назначена Гергана Миленкова.

Гергана  Миленкова

Най-вероятно без конкуренция ще премине конкурса за позицията в ОУ „Климент Охридски”. Единственото до момента  спрягано име за длъжността е това на настоящия временен директор Юлиана Борисова.

Крайният срок за подаване на документи и заявление за участие в процедурата изтече в понеделник. В 5-дневен срок РУО –Кюстендил трябва да съобщи кои са кандидатите, допуснати до конкурсната процедура.

RELATED ARTICLES

Most Popular