Monday, May 6, 2024
HomeРегионАсът на "Рилски атлет" Димчо Мицов над всички на планинско бягане в...

Асът на “Рилски атлет” Димчо Мицов над всички на планинско бягане в Рила планина

 

Мицов (вляво) показа впечатляваща спортна форма по склоновете на Рила.

Нов връх за състезателя на “Рилски атлет” Димчо Мицов! Опитният спортист спечели титлата при мъжете на традиционното състезание по планинско бягане за купа “Бороспорт” в полите на Рила.

Мицов пресече първи финалната линия по 8,8-километровото разстояние от центъра на Боровец до връх Ястребец, изпреварвайки с почти 2 минути достойните си опоненти Александър Сръндев (“Юнивърсал”) и Константин Василев (“Стратеш Атлетик” – Ловеч).

Впечатляващо се представи и съотборникът на Димчо Иван Цветански, който блесна с пето място при юношите под 20 години. Цветански изпревари 65 от застаналите на старт 70 участници при впечатляваща денивелация от 1027 метра.

Победител по стръмното и коварно трасе стана асът на “Стратеш Атлетик” Стефан Йорданов, а след него на почетната стълбичка се качиха Георги Пренгов (“Младост” – Бл) и Николай Начев (“Балкан” – Ботевград).

Надпреварата по склоновете на най-високата планина в България беше и квалификация за европейското първенство в Камник, Словения, в началото на юли.

RELATED ARTICLES

Most Popular