Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБанско„Банско” вкара четири на „Левски” на стадион „Свети Петър”

„Банско” вкара четири на „Левски” на стадион „Свети Петър”

Ташко СУЛЬОТОВ

В мач от 17-ия кръг за първенството на Югозападната трета лига отборът на „Банско” победи последния в таблицата „Левски” (Чепинци) с 4:0.

Срещата премина изцяло под диктовката на футболистите на домакините. В 23-тата минута главният съдия Антонио Антов отсъди дузпа в полза на „Банско” за игра с ръка от противников защитник вътре в наказателното поле. Денис Ангелов стреля от бялата точка, но 16-годишният вратар Цветелин Ставрев не позволи да бъде отбелязан гол. В 25-ата минута резултатът бе открит от Денис Ангелов с глава след центриране отдясно в наказателното поле на „Левски”. В 33-тата минута Венцислав Маламов с топовен изстрел от 25 метра отбеляза рядко красив гол, изпращайки топката в сглобката вдясно на вратаря на „Левски” Цветелин Ставрев. В 39-ата минута 16-годишният Теодор Чолев, определян за голям талант на ФК „Банско”, отдалече изпрати топката в обратния ъгъл на противниковия страж за 3:0. В 53-тата минута бившият футболист на „Беласица”, сега в „Банско”, Димитър Стоев в стил „Роналдо” овладя топката, финтира защитата на гостите и мигновено я изпрати в обратния ъгъл на стража Цветелин Ставрев за 4:0 и обра овациите на присъстващите на стадиона. Само отличната игра на 16-годишния вратар на „Левски” (Чепинци) Цветелин Ставрев бе причина да не се достигне до още по-убедителен резултат в полза на отбора на „Банско”.

Отборът на гостите, водени от своя президент Методи Милков, пристигна с 13 футболисти, от които петима бяха набор 2005, 2006 и 2007. Независимо че мачът се игра в работно време, над 200 души го изгледаха от трибуните. Явно коренно различната игра на отбора на „Банско” е причината феновете да се увеличават с всеки изминал мач.

След тази победа отборът на „Банско” е на 7-о място с 28 точки, а „Левски” (Чепинци) остава на последното място с 2 точки.

 

Снимка: Пиринспорт

RELATED ARTICLES

Most Popular