Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанско„Банско” надви „Беласица” за Купата на България

„Банско” надви „Беласица” за Купата на България

Мачът за определяне на областен първенец за Купа България между мъжките отбори на ФК „Банско” и ОФК „Беласица” (Петрич) се игра на стадион „Свети Петър” в курортния град и завърши с победа 3:1 за домакините.

Първоначалните десетина минути бяха равностойни. Постепенно натискът на четата на Ели Маркес се засилваше и на няколко пъти Милен Златков и Боби Хазуров не успяха да огорчат петричкия вратар. В 24-тата минута неочаквано гостуващият тим поведе в резултата, след като Аспарух Шамкалов от тъч насочи кълбото към Йордан Тодоров и той от около 20 метра изпрати топката неспасяемо за 0:1. Това не отчая футболистите на домакините, които заиграха в половината на гостите. Още при следващата атака на „козлите” Боби Хазуров навлезе в наказателното поле на „Беласица”, там бе повален от вратаря им и главният съдия Благой Манов съвсем справедливо отсъди дузпа. Неточен от бялата точка бе Боби Хазуров, който изпрати топката в дясната странична греда. Отново той уцели още веднъж гредата на петричкия тим. В 42-рата минута при образцова контраатака на домакините по десния фланг от Боби Галчев топката бе насочена с пета към Димитър Стоев, който със страхотен шут я изпрати в сглобката отляво на вратаря Кирил Георгиев за 1:1.
След почивката надмощието на футболистите на домакините бе тотално. В 54-тата минута Костадин Слаев атакува по левия фланг, насочи топката ниско по земята в наказателното поле на гостите и този път Боби Хазуров не сгреши за 2:1. Последваха нови пропуски на Милен Златков, Венци Маламов и Иван Макриев. В самия край на мача резервата Веско Весков от средата на терена насочи топката към Денис Ангелов, който се насочи фронтално към вратата на „Беласица”, преодоля изпречилите му се футболисти и от границата на наказателното поле изпрати топката в мрежата на противника за 3:1.

След мача мнения дадоха:

Ели Маркес – старши треньор на „Банско”: „Три гола, две греди и пропусната дузпа. Всичко това показва, че тотално надиграхме отбора на „Беласица”. Непростими пропуски направиха Боби Хазуров, Венци Маламов, Милен Златков и Милен Лефтеров. Ще играем за победа по пътя за Купа България, докато доведем на стадион „Свети Петър” отбор от Ефбет лига. Вече мислим за първия мач от новото първенство, гостувайки на „Гранит” (Владая). Надявам се от там да се завърнем с успех.”

Саша Симонович – старши треньор на „Беласица”: „Лошо влязохме в мача. Не се справихме с центриранията на футболистите на домакините. Въздушните двубои бяха спечелени повече от тях, поради което загубихме мача. Отсъствието на тримата титуляри Аспарух Смилков, Мартин Русков и Лъчо Давков поради контузии се отрази на отбора. Трябва време, за да може да изградим стабилен отбор с новопривлечените футболисти. Надяваме се в събота в домакинския мач, който ще играем в Микрево, да покажем друг облик и да излезем с чест от двубоя срещу „Рилски спортист” (Сaмоков).”

RELATED ARTICLES

Most Popular