Sunday, May 5, 2024
HomeСкоростиБанско Тиимси тръгна с три точки от Костинброд

Банско Тиимси тръгна с три точки от Костинброд

На стадион „Георги Бенковски“ в град Костинброд в мач от 19-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха едноименният отбор и Банско Тиим от град Банско.

Този мач беше от съществено значение за отбора на домакините, които само при победа можеха да запазят шансовете си за излизане от опасната зона на изпадащите. Това, обаче, не се случи. На тежкия заснежен терен по-добре започнаха двубоя футболистите от гостуващия тим, които чрез Теодор Чолев, Тодор Паланков и Костадин Василев обстрелваха отблизо вратаря на Костинброд Симеон Тасев, който се представи на ниво и не допусна топката зад себе си.

В 30-та минута вратаря на домакините Симеон Тасев улови топката извън полето си и главният съдия Любомир Вушовски отсъди фаул в полза на гостите. Николай Хаджиниколов-Хаджи стреля директно и Костадин Василев с пета в стил Меси изпрати топката в мрежата на Симеон Тасев за 0:1. В 35-а минута Хаджи получи топката от дълбочина, овладя я, елиминира изпречилия се футболист на домакините и прехвърли майсторски вратаря им за 0:2.

Втората част на срещата започна равностойно. В 65-та минута Владислав Златинов отне топката от Цветомир Тодоров, който се обърна неспортсменски към главния съдия Любомир Вушовски, искайки отсъждане на фаул в ситуацията, и след като не беше удовлетворено искането му, подгони главния арбитър, придружен от вратаря. Арбитърът показа жълт картон на стража Симеон Тасев и червен за Цветомир Тодоров. В 67-ма минута явно за компенсация главния съдия Любомир Вушовски отсъди несъществуващ фаул в полза на домакините и след неговото изпълнение Борислав Будинов отблизо изпрати топката в мрежата на вратаря на Банско Тиим Атанас Тъпигьозов за 1:2. Отборът на гостите продължи да упражнява натиск на домакините.

В 81-ва минута при атака на отбора на Банско Хаджи обстреля директно вратаря Симеон Тасев, той изби и в добавката Денис Ангелов не сгреши за 1:3. Последният пропуск за отбора на гостите направи Боби Ейков, който получи топка от десния фланг пред наказателното поле на домакините,стреля от 10-12 метра, и кълбото профуча встрани от вратата на Симеон Тасев.

С тази победа отборът на Банско Тиим е на 9-о място с 28 точки, а ОФК Костинброд остана на 19-о място с 12 точки.

За 02.12.2023г. от 14:00 часа е насрочена отложената среща на ОФК Костинброд срещу отбора на ЦСКА 1948 III.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular