Thursday, May 9, 2024
HomeСпортВихрен победи Пирин в Разлог и го остави на дъното на таблицата

Вихрен победи Пирин в Разлог и го остави на дъното на таблицата

На стадион „Септември“ в град Разлог се игра мачът от 19-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между местния Пирин и Вихрен (Сандански).

Мачът беше от съществено значение и за двата отбора. При победа тимът от Сандански щеше да се придвижи по-напред в таблицата за временно класиране. За отбора на домакините това беше може би последната надежда за оцеляване, защото при победа имаха шанс за излизане от опасната зона, защото съседните тимове в класирането – Костинброд, Славия ІІ и ЦСКА 1948 ІІІ – щяха да са на максимум три точки разлика с тях.

Срещата започна с натиск на футболистите от Вихрен. В 28-ма минута Даниел Пехливанов се възползва от грешка на защитата на домакините и прати топката в мрежата за 0:1. Две минути преди края на първото полувреме след центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините топката се извиси в наказателното им поле и централният нападател на гостите Методи Костов с глава прати топката в мрежата на Иван Маринов за 0:2.

След почивката отборът на Вихрен беше по-дейният. В 53-та минута Калоян Тодоров от отбора на домакините бе изведен пред наказателното поле на Вихрен, овладя кълбото и изненада вратаря Костадин Котев за 1:2, като върна колегите си в мача. До края на срещата се търсеше отбелязване на гол от футболистите и на двата тима, но това успяха да направят гладиаторите от Сандански. В даденото продължение от главния съдия Християна Гутева младият талант Алекс Тренков от левия фланг насочи топката в наказателното поле на Пирин(Разлог) и Томи Костадинов опъна мрежата за трети път зад Иван Маринов за 1:3.

При това положение отборът на Вихрен е на 5-о място с 35 точки, а Пирин (Разлог) заседна яко на дъното на таблицата с 9 точки.

В 28-а минута Пехливанов откри резултата за Вихрен, а Костов удвои в 43-а минута, след като засече с глава центриране от корнер.

Домакините върнаха едно попадение в 53-а минута след красив удар извън наказателното поле на Котев.

В даденото от съдията продължение Томи Костадинов направи резултата 1:3, след асистенция на юношата на клуба Алекс Тренков.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular