Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПетричБеласица - Дунав (Русе) в неделя на „Арена Симитли”

Беласица – Дунав (Русе) в неделя на „Арена Симитли”

Ташко СУЛЬОТОВ
Мачът от VІІІ-ми кръг за първенството на Втора професионална лига футболистите от мъжкия отбор на ОФК Беласица трябва да изиграят по програма на 3 септември от 17,00 часа на стадион „Арена Симитли”. За него старши треньорът Петър Колев е планирал четири тренировки. Всички те се проведоха на помощния терен на НСБ „Цар Самуил”. Единственият футболист, който не тренира по лекарски указания заради травма, е Симеон Бояджиев. Всички останали футболисти са на разположение на наставника си, но кои от тях ще попаднат в групата за мача срещу Дунав (Русе) ще има яснота едва след последната тренировка в събота, ден преди мача в Симитли.
В отбора на гостите няма да намери място Радослав Апостолов, който е със спряна картотека от СТК на БФС заради предполагаем заобикалящ трансфер, за което е сезирана дисциплинарната комисия на ФИФА и БФС.

Всички от треньорския щаб на мъжкия отбор са притеснени затова, че футболистите, на които се гласува доверие, включително и на тези в последния двубой срещу Марица (Пловдив), показват коренно различна игра, която няма нищо общо с това, което могат и дават, играейки макар и като символични домакини, на стадион „Арена Симитли”. Не може да надиграеш не кой да е, а един от най-силните отбори в групата – този на Спартак (Варна), а няколко дни по-късно да покажеш коренно различна игра срещу отбора на Марица (Пловдив) като гости. Прави се всичко възможно да се промени мисленето на петричките футболисти и да играят еднакво както у дома, така и навън. На преден план е неделният мач срещу отбора на Дунав, който трябва да се спечели на всяка цена, защото 12-тото място, което заема отборът на Беласица с 8 спечелени точки до момента, не отговаря на истинските му възможности. Непрекъснато се наблюдават видеозаписи на изиграни досега мачове от отбора на Дунав (Русе) и се акцентира върху слабите и силните места на противника, който трябва да бъде победен и отборът на Беласица да спечели трите точки, които в този момент са крайно необходими. За пореден път се очаква най-малко редовните около 300 фена, ползвайки осигурения превоз от страна на общината, както и тези с лични автомобили, да дойдат и да подкрепят любимата си Бела от трибуните.

Изтече несправедливото наложено наказание от 3 срещи от страна на ДК на БФС на старши треньора Петър Колев и той ще заеме мястото си на резервната скамейка да ръководи възпитаниците си в мача срещу Дунав. Този мач ще бъде ръководен от главния съдия Венцислав Митрев, асистиран от Виктор Кукуянов и Васил Байрактарски, 4-ти съдия ще бъде Иво Исаев, СН Асен Николов.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular