Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортОспорвани двубои предстоят в ЮЗ Трета лига

Оспорвани двубои предстоят в ЮЗ Трета лига

Ташко СУЛЬОТОВ
В събота по терените на Югозападна България ще се изиграят изключително оспорвани мачове от 6-ти кръг за първенството на ЮЗ Трета лига.

На стадиона в Микрево ще се срещнат Вихрен и ЦСКА ІІ.

В момента официалният терен на градския стадион в Сандански се обновява, това е причината мачът да се играе извън града. Това ще бъде среща между 5-тия Вихрен с 9 точки и 12-тия ЦСКА ІІ с 6 точки. За отбора на гостите няма да играе Теодор Апостолов заради наложено наказание от ДК на ЗС на БФС за три официални срещи. Друга алтернатива пред възпитаниците на Наджи Шенсой освен победа няма, защото целите на клуба са известни – атакуване на първото място. Очертава се един оспорван двубой.

Витоша (Бистрица) ще посрещне Славия 1913 ІІ.

Домакините заемат 11-то място във временното класиране със 7 точки, а гостите са 15-ти с 6 точки. Наставникът на Витоша Кристиян Узунов очаква коренно различна игра от тази в изминалия мач, в който претърпяха загуба от отбора на Оборище (Панагюрище) след случаен гол в края на мача след неразбирателство между вратаря и защитата.
На стадион „Георги Бенковски”

в Костинброд едноименният тим ще се изправи срещу Оборище (Панагюрище).

Отборът на домакините в момента заема последното 20-то място само с 1 спечелена точка, а гостите са 8-ми с 9 спечелени точки. В отбора на домакините няма да вземе участие наказаният Илия Петков. Срещата ще бъде изключително оспорвана и се очаква първа победа за домакините.
На „Герена”

ще се срещнат отборите на Левски ІІ и Пирин (Разлог).

„Сините” в момента заемат предпоследното 19-то място с 3 спечелени точки, а Пирин са на 17-то място с 5 точки. В изминалия кръг дубълът на Левски спечели срещу коравия отбор на Хебър ІІ (Пазарджик) на стадион „Сарая” с попадение на Боби Рупанов от дузпа. На база временното класиране и тук се очертава оспорван двубой.
В Ботевград на игрище „Герена”

ще мерят сили местният Балкан и Хебър ІІ (Пазарджик).

Възпитаниците на Иван Редовски в момента заемат 10-о място със 7 спечелени точки, а тези на Спас Гигов са 7-ми с 9 спечелени точки. Отборът на Хебър ІІ ще бъде лишен от участието на наказания Кристиян Янакиев. В този двубой се очаква зрителите да станат свидетели на много интересни неща на терена от страна на футболистите на двата тима.
На стадион НСА ще се срещнат

третият отбор на ЦСКА 1948 и Чавдар (Етрополе).

Отборът на домакините заема 3-то място във временното класиране с 10 точки. Гостите делят първото място с Миньор (Перник) с по 12 точки. Тимът от Етрополе ще бъде без наказаните Ивайло Марков и Кристиян Атанасов. Този двубой се очаква с нетърпение, според думите на треньорския щаб на армейския тим, и те ще дадат всичко от себе си за пълен успех, за да зарадват за пореден път финансовия благодетел и собственик на клуба Цветомир Найденов, който остана доволен от постигнатия резултат 3:1 в изминалия кръг срещу Рилски спортист в Самоков.
На своя стадион

„Сливнишки герой” ще посрещне Рилски спортист (Самоков).

Отборът на домакините заема 9-о място във временното класиране с 8 точки, а Рилски спортист 14-то място с 6 точки. В изминалия кръг Героя спечели много ценна точка срещу Ботев (Ихтиман) като гост, а Рилски спортист претърпя загуба от ЦСКА 1948 ІІІ с 1:3. Нагласата на новият наставник на Рилецо Пламен Крумов е за успех, макар и като гости, защото дебютът му не вгорчен в предишния мач от загубата в Самоков.
На стадиона в Герман ще се срещнат

отборите на Септември ІІ София и Ботев (Ихтиман).

В момента домакините заемат 13-то място с 6 спечелени точки, а „Ботев” са 4-ти с 10 спечелени точки. Този двубой също се очаква да бъде доста оспорван.
На Стадиона на мира в Перник

Миньор ще бъде домакин на Банско Тийм

от едноименния град. В момента домакините са на първо място с 12 точки, колкото имат и Чавдар (Етрополе), а тимът от Банско е на 6-то място с 9 точки. За отбелязване е, че отборът на гостите до момента е без загуба от началото на първенството и ще се стреми да играе по подобаващ начин, независимо, че ще срещне лидера във временното класиране на групата.
На стадион „Арена Симитли” ще се срещнат

местният Септември и ФК Кюстендил.

Отборът на домакините заема 18-то място с 3 спечелени точки, а гостите са 16-ти с 6 точки. В изминалия кръг възпитаниците на Мартин Йорданов нанесоха първа загуба на временния водач в таблицата – Миньор (Перник) – на стадион „Осогово”. Отборът на Септември (Симитли) изигра драматичен мач в изминалия кръг срещу Вихрен (Сандански) – поведоха в резултата и накрая за 3 минути допуснаха два гола и загубиха с 1:2. Очаква се много оспорван двубой между двата тима.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular