Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Беласица” измъкна победа в оспорван мач с „Пирин” (Разлог)

„Беласица” измъкна победа в оспорван мач с „Пирин” (Разлог)

Футболистите на „Беласица” (Петрич) завоюваха победа над „Пирин” (Разлог) в изключително оспорван мач на стадион „Цар Самуил”. Срещата е от 24-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Отборът на гостите разчиташе предимно на контраатаки. Първото опасно положение за отбора на „Пирин” (Разлог) бе в 8-ата минута, когато бразилецът Габриел Гомес стреля силно към вратаря на „Беласица” Захари Димитров, но той спаси положението. 2 минути по-късно Владимир Кабранов от 20-ина метра изпрати силно топката по земята, но стражът на гостите Васил Симеонов не допусна изненада. По-късно Христо Петров и Благой Наков също не успяха да огорчат вратаря на „Пирин”. В 29-ата минута умелата намеса на Кабранов бе причина насочената топка от противниковия нападател Марио Димитров да не продължи посоката си към вратата на „Беласица”. В 32-рата минута капитанът на „Беласица” Благой Наков със страхотен шут обстрелва директно вратата на гостите за 1:0. Радостта на петричани бе кратка. В 38-ата минута Марио Димитров след скоростна атака по десния фланг насочи топката остро към вратата на домакините, но Валентин Костов я изпрати в корнер. Последва центриране от ъглов удар в наказателното поле на „Беласица” и Габриел Гомес от 6-7 метра направи безпомощен вратаря на домакините за 1:1. В самия край на полувремето Марио Димитров центрира остро в наказателното поле на „Беласица”, но там нямаше кой да отклони кълбото в мрежата на домакините.
Второто полувреме започна с атака на гостуващия тим, след като Гомес бе изведен отдясно пред наказателното поле на домакините, но стреля неточно. Старши треньорът на „Беласица” Иван Златински направи смяна, като на мястото на Георги Спасов в игра влезе Тодор Кръстев, а по-късно Симеон Бояджиев зае мястото на Христо Петров. Играта на домакините се оживи по фланговете, като в атака помагаше и десният защитник Атанас Карачоров. Димитър Стоев сгреши, като веднъж се озова пред вратата на гостите и не насочи правилно топката към свободния Благой Наков. Втория път Стоев от 15-ина метра, необезпокояван от никого, не успя да огорчи вратаря на „Пирин”. В 74-тата минута след центриране от ъглов удар отдясно в наказателното поле на гостите трима от петричките футболисти направиха пропуски.
Минута по-късно бившият футболист на „Беласица”, сега в „Пирин” (Разлог), Ели Маркес от фаул насочи топката над стената, но бе избита от вратаря. В добавеното време, дадено от главния съдия Младен Пенев, който ръководи срещата на ниво, футболистите на „Беласица” направиха обръч пред вратата на „Пирин” (Разлог) и това им донесе резултат. Именно тогава след настъпило меле пред вратата на гостите след удар на Благой Наков последва рикошет и Марти Таушанов с красива задна ножица отбеляза гол за 2:1.
„Не мога да не бъда доволен от победата, която постигнахме срещу един от добрите отбори в групата, изграден от доста класни футболисти. И преди мача казах, че можем да победим „Пирин” (Разлог) само ако подходим сериозно и отговорно и в защита, и в атака. Това се получи и макар с късен гол зарадвахме нашите зрители. Следващият ни мач е в събота, 6 април, на стадион „Цар Самуил” срещу отбора на „Балкан” (Ботевград)“, сподели Иван Златински.
С тази победа „Беласица” е на 9-о място с 33 точки, а „Пирин” (Разлог) – 6-и с 43 точки.

RELATED ARTICLES

Most Popular