Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Беласица” надви младежите на ЦСКА с 4:0

„Беласица” надви младежите на ЦСКА с 4:0

Петричани направиха генерална репетиция преди отложения мач срещу „Надежда”

В последния си контролен мач от зимната подготовка отборът на „Беласица” премери сили с U-19 на ЦСКА (София) на стадиона в Марикостиново. Два различни състава изпробва наставникът на петричкия тим Саша Симонович. Това всъщност бе и генералната репетиция преди отложения мач от есенния дял на първенството срещу „Надежда” (Доброславци), който ще се играе на 13 февруари. Течеше първата минута, когато Атанас Карачоров се спусна по десния фланг, обстрелва вратата на гостите, топката се отби от Стоян Гюров и Живко Димитров я изпрати в мрежата зад Ивайло Илиев за 1:0. В 7-ата минута при центриране отляво Александър Смилков с директен обстрел опита да огорчи стража на „армейците”, но кълбото излезе в аут. В 22-рата минута Аспарух Шамкалов тръгна с топката по левия фланг, центрира в наказателното поле на гостите и там Патрик Попов не успя от 5-6 метра да прати топката в мрежата на противника. Четири минути по-късно Живко Димитров се пребори за топката отдясно, центрира в наказателното поле на „армейците”, но там стражът им Ивайло Илиев се извиси над всички и улови кълбото. На два пъти по-късно Стоян Гюров и Калоян Пехливанов се намесиха навреме срещу Живко Димитров и Карачоров, за да не се стигне до отбелязване на нови голове. Постепенно младите армейски футболисти се поокопитиха и започнаха да поглеждат към вратата на домакините. В 35-ата минута Цветомир Цанев изскочи сам срещу вратаря на „Беласица” Захари Димитров и отличната му намеса бе причина да не се стигне до изравняване на резултата. Две минути след това Марк Папазов изведе Цветомир Цанев срещу петричкия страж – и отново невероятна намеса. В 40-ата минута вратарят на гостите Ивайло Илиев сгреши фатално, насочвайки неточно топката към Кристиян Атанасов, Айвън Ангелов я отне и навлезе в наказателното поле, но бе повален от Стоян Гюров и главният съдия Александър Вангелов съвсем справедливо отсъди дузпа, която Александър Смилков превърна в гол за 2:0. Три минути по-късно Мартин Сотиров изведе отляво Кристиян Атанасов, който от 7-8 метра обстрелва вратата на домакините, но Захари Димитров отново бе на ниво. В самия край на полувремето топката бе насочена към Живко Димитров пред наказателното поле на гостите, той стреля от движение, но вратарят на ЦСКА Ивайло Илиев с невероятен рефлекс изби кълбото в корнер.

През втората част на мача наставникът на „Беласица” Саша Симонович пусна в игра някои от титулярите си, както и някои резерви. Играта на терена придоби друг облик. Атанас Димитров внесе спокойствие и стабилност в защитния вал на „Беласица”. Симеон Бояджиев сложи ред в халфовата линия. Действията на петричани станаха далеч по-смислени. Стивън Кирилов със своята бързина и колективизъм често поставяше в затруднено положение защитата на „армейците”. Младият и талантлив дует Здравко Корчев-Христо Якимов също бе на нужното равнище и жалко бе, че не успяха да отбележат по едно попадение, за което имаха възможности. В 50-ата минута Айвън Ангелов изведе Живко Димитров по перфектен начин пред наказателното поле на гостите и той с премерен шут изпрати кълбото в долния десен ъгъл за 3:0. Четири минути по-късно Живко Димитров след атака по десния фланг насочи остро топката в наказателното поле на гостите и през куп футболисти Айвън Ангелов с пета отклони кълбото, но то срещна дясната странична греда на „армейците”. В 64-тата минута при триходова комбинация Смилков-Корчев последва пас към Марчев и насочената топка на последния срещна лявата странична греда зад стража на ЦСКА. В 78-ата минута Атанас Димитров блокира навреме Кристиян Атанасов, като изби топката от краката му, преди да обстрелва вратата на „Беласица”. Четвъртия гол в мача отбеляза Симеон Бояджиев, който овладя кълбото в средата на терена, насочи се директно към противниковата врата и с инженерна точност от 20-ина метра го изпрати в далечния ъгъл  за 4:0. В 83-тата минута Стивън Кирилов отдясно създаде затруднение на защитата на гостите, насочи кълбото в наказателното им поле, но там нямаше кой от домакините да го изпрати в мрежата. Три минути преди края на мача Здравко Корчев изведе по невероятен начин Христо Якимов в наказателното поле на ЦСКА, но последният се забави и не успя да обстрелва вратата им. Последната атака за „Беласица” бе подета от Симеон Бояджиев, продължена от Здравко Корчев, който изведе Стивън Кирилов, но насочената топка към вратата на гостите профуча на сантиметри встрани в аут.

„Беласица”: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Марин Георгиев, Божидар Янков, Аспарух Шамкалов, Марти Таушанов, Айвън Ангелов, Иван Марчев, Живко Димитров, Александър Смилков, Патрик Попов /Кирил Георгиев, Атанас Димитров, Аспарух Смилков, Стивън Кирилов, Симеон Бояджиев, Здравко Корчев, Христо Якимов/

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular