Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Беласица” победи „Вихрен” с 3:0 в последната си контрола

„Беласица” победи „Вихрен” с 3:0 в последната си контрола

  • На Димитър Стоев се наложи на два пъти да изпълни наказателния удар от бялата точка

С победа приключи лятната подготовка на мъжкия футболен тим на „Беласица” в седмия контролен мач. Петричани победиха санданския отбор с 3:0. Срещата започна с натиск на домакините, печелейки два последователни корнера, без да донесат обаче нещо за петричани. В 4-тата минута халфът Симеон Бояджиев (с много добри прояви в срещата) пое топката, насочи я мигновено към Марти Таушанов, нападателят напредна и центрира остро зад защитата на гостите, но нямаше кой да отклони топката в противниковата врата. В 6-ата минута Васил Божинов я пое в лявата зона на половината на гостите, напредна навътре и от около 30 метра от движение изненада вратаря Ферди Мюмюнов за 1:0. Четири минути по-късно Благой Наков се озова пред наказателното поле на гостите и вместо да стреля директно, реши да я подаде на Кабранов, който бе париран от Атанас Димитров. В 15-ата минута Атанас Чепилов от гостите напредна по десния фланг на скорост с топката, освободи се от пазача си и от движение от 7-8 метра стреля силно, но вратарят на домакините Захари Димитров с вещина отрази в корнер. Две минути по-късно Васил Божинов укроти топката от въздуха и с прецизна точност я насочи към Кабранов, но нападателят бе париран, преди да стреля. След центриране отдясно от ъглов удар Валентин Костов с глава от 3 метра не успя да прати топката в мрежата зад Мюмюнов. По веднъж вратарят Захари Димитров и защитникът Валентин Костов се намесиха навреме срещу най-добрия нападател на санданския тим – Атанас Чепилов.
До края на първата част на двубоя Благой Наков и Валентин Костов не успяха да огорчат стража на „Вихрен” след удачно центриране на Атанас Карачоров.
Второто полувреме отново започна с по-добра игра на терена на футболистите на „Беласица”. В 52-рата минута след бърза контраатака по левия фланг от Владимир Кабранов опитният петрички нападател видя свободния Благой Наков пред наказателното поле на гостите, подаде му топката, капитанът на домакините я укроти и със страхотен шут я изпрати в мрежата за 2:0. Футболистите на „Вихрен” продължиха да търсят начин за промяна на резултата и на два пъти Александър Георгиев се намеси навреме и не разреши на Петър Добринков и Йордан Харизанов да обстрелват петричкия вратар. В 73-тата минута Терзиев от „Вихрен” центрира в наказателното поле на домакините и там французинът Зинан като по чудо от 3 метра с глава изпрати топката в аут. Светослав Саватов също бе париран навреме от защитата на домакините, избивайки топката от краката му вътре в наказателното поле. В 78-ата минута главният съдия на срещата Ивайло Стоянов, който ръководи двубоя на ниво, отсъди дузпа за домакините, виждайки грубо нарушение на вратаря Симеон Симеонов срещу сенегалеца Мендес. Димитър Стоев се наложи на два пъти да изпълни наказателния удар от бялата точка и направи резултата класически за 3:0. До края на срещата не се случи нищо опасно и пред двете врати и мачът приключи при резултат 3:0 за отбора на „Беласица”.
Над 300 зрители бяха заели местата в сенчестата част на стадион „Цар Самуил”. Те напуснаха стадиона доволни от играта на двата отбора. Проверката бе полезна за двамата треньори – Атанас Джамбазки и Здравко Лазаров. Коментара на „Комити” след мача бе, че ако за поста десен защитник са ясни, то все още не са такива за централната защитна двойка и ще намерят ли място в основния състав Александър Георгиев и Янислав Тусонджиев, имайки предвид добрата игра, показана на терена.
„Жалко че сенегалецът Мендес все още не е оформен с картотека заради неполучена жълта карта. Иначе той ще бъде истински водач на нападението. Дано нещата се оправят до мача срещу „Оборище” (Панагюрище) и с леки промени в състава, играл срещу „Вихрен”, „Беласица” да изиграе един силен футболен сезон“, коментираха „Комити”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular