Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПетрич„Беласица“ победи дубъла на „Ботев“ Пловдив в Симитли с 1:0

„Беласица“ победи дубъла на „Ботев“ Пловдив в Симитли с 1:0

Ташко СУЛЬОТОВ
С лек превес за отбора на петричките футболисти започна мачът от 3-ия кръг за първенството на Втора професионална лига срещу Ботев ІІ Пловдив. В 5-та минута Айвън Ангелов с диагонален шут обстреля вратата на гостите, но топката срещна страничната греда зад стража им Християн Славков. На няколко пъти футболистите на гостуващия тим опитаха с бързи комбинации да превземат вратата на домакините, но това не им се отдаваше. Много добро впечатление с бързата и технична игра от отбора на Ботев правеха Никола Нейчев, Самюел Акере, Бисер Бонев, Юсеин Касов и опитният Лъчезар Балтанов. Защитата на домакините бе много бдителна и следеше отблизо действията на противниковите футболисти, като не допускаше да обстрелват вратата на Кирил Георгиев отблизо. До края на първата част на мача опитите на играчите от двата отбора за отбелязване на гол се оказаха безуспешни и в крайна сметка се прибраха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна с натиск на петричкия тим. В 51-ва минута след самостоятелен пробив на Аспарух Смилков отляво от 15 метра последва директен обстрел на нападателя, но вратарят на гостите Християн Славков се намеси навреме и изби кълбото. В 60-та минута Юсеин Касов се озова в опасна ситуация за отбелязване на попадение, но насочената топка отблизо бе отразена от вратаря Кирил Георгиев. При ответна атака на отбора на Беласица Мариян Вангелов от 7-8 метра не успя да огорчи стража на Ботев ІІ Християн Славков.
В 75-та минута феновете на Беласица ликуваха и имаше защо. Тогава Аспарух Смилков след рейд по левия фланг насочи кълбото към Мариян Вангелов и 18-годишният талант опъна мрежата зад вратаря Християн Славков за 1:0. До края на мача, включително и в даденото 3 минутно продължение, имаше атаки и пред двете врати, но до отбелязване на нов гол така и не се стигна.

След мача футболистите на Беласица отидоха и се поклониха пред сектора, където бяха настанени около 500 фенове от Петрич, дошли да подкрепят любимия си отбор. С взаимни скандирания помежду си те отразиха шумно победата.
Срещата бе ръководена от Вилиян Видинов, асистиран от Станислав Станев и Дарин Иванов.

Мнение след мача даде старши треньорът на Беласица Иво Тренчев:

“Стана двуостър мач – атака за атака. Имаше много динамика. Важното е, че спечелихме трите точки. Похвала за 18-годишния талантлив футболист Мариян Вангелов, който отбеляза решителния гол в срещата. Главният съдия не отсъди дузпа в наша полза за игра с ръка на защитник на гостите”.

Беласица:

Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, Марти Таушанов, Айвън Ангелов, Илия Карапетров/дебют/, Аспарух Смилков, Мариян Вангелов /Атанас Чепилов, Симеон Бояджиев, Димитър Иванов, Георги Станимиров, Атанас Димитров/

RELATED ARTICLES

Most Popular