Friday, May 3, 2024
HomeСпорт"Беласица" се готви за тежко гостуване на „Оборище” след 5-и пореден триумф

“Беласица” се готви за тежко гостуване на „Оборище” след 5-и пореден триумф

Мария Гогушева изпълни песента за Петрич преди мача със  „Сливнишки герой”

Над 1000 зрители изгледаха на стадион “Цар Самуил” и бурно аплодираха поредния успех на „Беласица” (Петрич). В мач от 5-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига се срещнаха отборите на „Беласица” и „Сливнишки герой” (Сливница). Това всъщност бе и първият домакински мач за „комити”, тъй като Бела изтърпяваше наказание за лишаване от домакинство за пет мача след скандалния мач срещу „Балкан” (Ботевград) през изминалото първенство, завършил 3:3. Преди първия съдийски сигнал Мария Гогушева изпълни песента за Петрич.

Течеше първата минута от срещата, когато при вихрена атака на „Беласица” по левия фланг топката бе избита от Денислав Минчев в корнер, последва центриране, вратарят Димитър Симеонов изби кълбото и включилият се в помощ на нападението Атанас Димитров със страхотен шут изпрати кълбото под напречната греда за 1:0. Атаките на домакините се редяха една след друга. В 5-ата минута добре играещият капитан Марти Таушанов центрира топката в наказателното поле на гостите и там с глава Кирил Киров изпрати топката в аут. Три минути по-късно Йордан Тодоров – също с добра игра в този мач – след атака по десния фланг насочи кълбото в наказателното поле на гостите и Патрик Попов и Живко Димитров не успяха да го отклонят. Минута по-късно егоистична проява на Йордан Тодоров бе причина да не се достигне до отбелязване на нов гол в противниковата врата, като предпочете да стреля, вместо да подаде на свободните Живко Димитров или Патрик Попов.

 

Едва в 16-ата минута Стефан Аличков от гостите овладя кълбото, напредна и от движение от около 20 метра обстрелва директно вратата на домакините, но Валентин Костов (с много добри прояви в срещата) промени посоката на топката. На два пъти по-късно Марин Георгиев, който бе много активен по десния фланг,  насочи топката към Живко Димитров, той с глава я отклони, но кълбото прелетя на сантиметри от вратата на Димитър Симеонов в аут. В 26-ата минута Живко Димитров изскочи сам срещу вратаря на гостите Димитър Симеонов, но не успя да го простреля. Шест минути по-късно Марио Йорданов от гостите бе изведен отляво пред наказателното поле на домакините, но там Вальо Костов отново се намеси отлично и спаси. Минута по-късно футболистите на домакините имаха претенции за отсъждане на дузпа, след като Виктор Георгиев спъна Живко Димитров вътре в наказателното поле, но главният съдия Мирослав Кузманов подмина нарушението. Три минути преди края на първата част Симеон Бояджиев овладя топката в собствената си половина, тръгна напред, преодоля двама и пусна като по конец кълбото към Живко Димитров, но той не успя да реализира и спечели само корнер. Така след куп пропуски футболистите на „Беласица” се оттеглиха на почивка само с един гол актив.

През второто полувреме натискът на петричките футболисти бе тотален. В 47-ата минута Марин Георгиев центрира към Живко Димитров в наказателното поле на гостите, но Любомир Десподов за миг го изпревари. В 49-ата минута Денислав Минчев отляво насочи кълбото към Николай Маринов, който от 15 метра го изпрати в аут. Кристиян Николов от гостите центрира удачно в наказателното поле на „Беласица”, но вратарят Кирил Георгиев скочи и улови топката навреме. Последваха смени в отбора на домакините, като наставникът Саша Симонович пусна петима от резервната скамейка. Пропуските на Йордан Тодоров на два пъти и на Патрик Попов веднъж от отбора на домакините продължиха. В 70-ата минута след остро центриране в наказателното поле на гостите Патрик Попов майсторски насочи топката в мрежата за 2:0. Марио Петков в 72-рата минута беше изведен в наказателното поле на домакините, но отново Симеон Бояджиев реагира навреме. Натискът на петричкия тим беше тотален и в 76-ата минута резервата Атанас Чепилов отдясно центрира остро по земята в наказателното поле на гостите и Патрик Попов направи резултата класически – 3:0. До края на мача на два пъти отблизо не успя Патрик Попов и веднъж Лъчезар Давков. Симеон Бояджиев изпревари Николай Маринов и по този начин не позволи на гостите да отбележат поне почетно попадение.

С тази пета поредна победа отборът на „Беласица” продължава да води в таблицата за класиране на ЮЗ трета лига.

„Загубихме срещата от най-добрия отбор в групата – „Беласица” (Петрич). Направихме две фатални грешки и ни бяха отбелязани два гола, с което мачът беше предрешен. Честитя победата на петричките футболисти им пожелавам да останат на върха до края на първенството”, сподели след мача Петър Малинов -старши треньор на „Сливнишки герой”.

„Спечелихме заслужено срещу един от добрите отбори в групата – този на „Сливнишки герой”. Отборът ни игра доста агресивно, създадохме безброй голови положения, но реализирахме само три от тях. Важното е, че спечелихме трите точки. Младите ни състезатели трупат опит мач след мач и се надявам един ден да заиграят така, както аз желая. Вече мислим за мача в Панагюрище срещу „Оборище”, с което започват и тежките ни гостувания”, сподели Саша Симонович – старши треньор на ОФК „Беласица”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular