Thursday, May 2, 2024
HomeСпортБеласица се раздели със старши треньора Светлан Кондев

Беласица се раздели със старши треньора Светлан Кондев

Ръководството на ОФК Беласица се раздели със старши треньора Светлан Кондев.

След тренировката, проведена на стадиона в село Кърналово в сряда след обяд, спортният директор на петричкия клуб Герасим Заков е провел разговор в стаята на треньорския щаб с досегашния наставник на мъжкия отбор. Заков е обявил решението за свалянето на Кондев от заемания пост.

„Трябва да има промени, след като има незадоволителни резултати. Беласица премина тежката програма от пролетния дял на първенството. До края отборът ще мери сили с далеч по-слаби отбори, с изключение на този от град Монтана. В момента се намираме над чертата на зоната на изпадащите. След като ръководството на клуба е преценило, че трябва да има промяна, аз не реагирам, и дано тя се окаже удачна“, сподели вече бившият старши треньор на Беласица Светлан Кондев.

Герасим Заков

Информацията за освобождаването на Кондев потвърди и спортния директор ГерасимЗаков, който дебело подчерта, че причината за това е незадоволителното представяне, според него, на мъжкия отбор до момента. „За мача срещу Струмска слава (Радомир) заниманията ще се водят от Ивелин Петков и Христо Бахтарлиев. Друга алтернатива, освен победа в събота на стадион „Цар Самуил“ срещу Струмска слава за нас няма. Без значение е играта на нашите футболисти, на които ще бъде гласувано доверие, важното е да бъдем победители и прибавим три точки към актива си, крайно необходими в този труден за нас момент. Надявам се в събота футболистите, които ще излязат на терена на стадион „Цар Самуил“, да покажат мъжество и пълна мобилизация, и да се изпълнят указанията на треньорския щаб, ако искаме да ликуваме след последния съдийски сигнал“, каза Заков.

За мача срещу Струмска слава няма да бъдат на разположение на треньорския щаб трайно контузените Симеон Бояджиев и Мартин Тодорски, Аспарух Смилков е с извадено рамо и  в момента и шиниран след контузията, получена в изминалия мач срещу Добруджа от град Добрич. Под въпрос са Мариян Вангелов, който се готви при облекчени условия, и Запро Динев. Отпада от сметките наказаният Аспарух Шамкалов.

В понеделник ще бъде представен новият старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Беласица. Засега се водят разговори с няколко футболни специалисти, които са наясно с нещата в момента в българския футбол.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular