Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградБившият президент на  ФК „Перун” (Кресна) Милчо Караджов: Имах план да извадя...

Бившият президент на  ФК „Перун” (Кресна) Милчо Караджов: Имах план да извадя футболния отбор от кризата

Милчо Караджов е роден на 23.08 1957 г. в град Кресна. Основно образование завършва в местното училище, след което учи в икономическия техникум в Кюстендил. 16 години заема длъжността финансов ревизор. От 1992 г. е в частния бизнес. По време на Виденовата зима  като ръководител на фирмата, занимаваща се с производство на хляб и хлебни изделия, създава организация на трисменен работен режим, с което прави Кресна единствената община, в която липсата на насъщния не
се чувства.
Три години е директор на ВиК дружеството в Кресна. Съдружник е в  „Енергоремонт Кресна”. Закупува бившето предприятие БКС, на чиято територия развива бизнес с дървен материал-производство на пелети и детайли от дърво. Бил е общински съветник и председател на икономическата комисия в местния парламент. По-късно се отказва от активна политическа и общинска дейност.

Милчо Караджов е най-успешният президент на ФК „Перун” в Кресна. По време на неговото ръководство на клуба през 1996 г. мъжкият отбор от областната група стана член на „В” група и при 24 отбора се класира на 9-о място, което е най-голямото постижение в историята на отбора.
Милчо Караджов даде интервю за „Вяра” за развитието на спорта в общината:
-Г-н Караджов, футболът в Кресна ту върви нагоре, ту пада стремглаво. В каква ситуация беше, когато Вие бяхте негов ръководител?
– По време на моето управление залагах предимно на развитието на ДЮШ на клуба не само във футбола, но и в другите видове спорт. Не жалех средства и труд и правех всичко възможно за спорта в община Кресна да се говори с добро. Записах името си в спорта на Кресна с влизането на мъжкия отбор във „В” група. Наши детски и юношески отбори побеждаваха връстниците си от именити  клубове като ЦСКА, „Левски” и „Славия” в областта на баскетбола. Футболните отбори заемаха престижни места в областта и в Югозапада. Тук искам да спомена заслугите на преподавателя в местната гимназия – Златков, много съвестен и отговорен човек, без финансови претенции .
– Вие нееднократно заявявате, че постоянно мислите за развитието на икономиката и спорта в Кресна. Какви са Вашите предложения в това отношение?
-Към мен беше поет ангажимент от най-високо ниво, че ще ни бъде отпусната стабилна финансова помощ за развитието на икономиката в общината. Намерих и стабилен спонсор за спорта, който обещаваше финансиране със 100 000 лева и  екипировка за футбола в града. Естествено при недостиг щях да  финансирам със собствени средства. Имах уговорка с други клубове да изпращат при нас техни по-млади и резервни футболисти за обиграване и по този начин да помагат и на нас. Естествено, не беше изключен и вариантът да привличаме футболисти отвън, за да може мъжкият отбор на „Перун” да бъде равностоен на останалите тимове  в групата. Повече от сигурен бях, че отборът щеше да остане в групата и никога нямаше да бъде в тази незавидна ситуация, в каквато е в момента. Но уви, не успях да спечеля последните общински избори и идеите ми не можаха да се реализират.
-Има ли нещо, за което съжалявате?
– Според поговорката, хората сега си сърбат това, което си надробиха. Никога под никакъв предлог няма да се обърна с лице към тази община, чиито жители сами предрешиха съдбата си.
-Кое Ви накара да се откажете от президентския пост във ФК „Перун”?
-На отчетно-изборно събрание усетих, че някои хора се опитаха да ме провокират, вместо да ми благодарят за изразходваните усилия и лични средства. Питам кога мъжкият отбор на ФК „Перун” е достигал до финал за купа АФЛ? В Пловдив съдиите предрешиха съдбата ни, иначе щяхме да се гордеем с тази купа, която най-много заслужавахме.
-Какво ще пожелаете на жителите на община Кресна?
-Да са живи и здрави. Уверен съм, че ще дойде време за размисъл и ще преценят какво са загубили.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular