Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградИзпълнителният директор на „Септември” (Симитли) Пламен Скендерски: Нямаме поставена цел за влизане...

Изпълнителният директор на „Септември” (Симитли) Пламен Скендерски: Нямаме поставена цел за влизане във втора лига

Дългогодишният футболист, сега изпълнителен директор на „Септември” (Симитли) Пламен Скендерски е роден на 24 юли 1974 г.  в Симитли. Първите си стъпки във футбола прави в местната школа, където негови треньори са Иван Янчев/вече покойник/ и Жоро Ванчев. На 16-годишна възраст прави дебют в мъжкия отбор, като играе на различни постове в защитата. След това играе в различни отбори.

Прибира се в родния си клуб и град през 2000 г. Прекратява активна състезателна дейност заради контузия, в резултат на която се стига до операция.

В продължение на пет години е треньор в ДЮШ на „Септември”, а след това  е помощник-треньор на Спас Стоименов, който в момента е в треньорския щаб на „ЦСКА-1948”.

Трета година вече е изпълнителен директор на ФК „Септември”. След приключване на обиколката си на спортния комплекс в града, Пламен Скендерски отговори на зададените му въпроси от „Вяра”:

-Как протича подготовката на футболистите в отбора?

-Като всички останали състезатели от другите клубове и ние спазваме указанията, дадени по време на извънредното положение. Футболистите се готвят в домашни условия. Имаме  изградена мобилна  група и така поддържаме ежедневен контакт с треньори и футболисти във връзка със заниманията им.

-Чуват се различни варианти около това дали да продължи първенството. Какво е вашето мнение?

-Най-правилно, според мен, е да се изиграят останалите срещи за първенството. Това, разбира се, може да реши футболната централа. На всяка цена поне 15 дни трябва да се наблегне от страна на треньорите не само върху физическата, най-вече върху игровата подготовка на футболистите. В противен случай може да се достигне до неприятни контузии. Вариантът за директен двубой между първите четири отбора във временното класиране , според мен, не е удачен. В момента има отбори, които през зимната подготовка направиха добра селекция и изразиха своите претенции за атакуване на челното място, даващо право за влизане във втора лига от следващото първенство. Например „Миньор” в момента е временен водач само с една точка пред нас, а ние по програма почивахме един мач, а те-не. Как при това положение ще бъдат обявени за първенци в групата? Не бива да се омаловажава трудът на никого от групата.

-Какво е мнението Ви за варианта сливане на старото с новото първенство?

-На такъв вариант не съм привърженик и той е много опасен за здравето на футболистите. Трябва да има поне един месец пауза между старото и новото първенство. Не може примерно, както е в нашата група да изиграеш 15 мача и отново да стартираш със срещи от новото първенство.

-Как стоят нещата при вас от финансова гледна точка?

-На този етап въпросът за намаляване на заплатите не е разискван.

-Има ли поставена цел за атакуване на първото място и влизане във втора лига от следващото първенство?

-Не е фиксидея. Играем мач за мач. Все още сме отбор без загуба  и се надявам да завършим така до края на първенството.

-Какво е мнението Ви за отлагането на Олимпийските игри, световни първенства в различни видове спорт и на европейското първенство по футбол?

-От една страна, според мен, се постъпи правилно, защото здравните органи са тези, които се грижат за нашето оцеляване и трябва да се вслушваме в техните съвети. Направиха го ръководители на европейски и световни централи  и тези на МОК. Европейското по футбол се отложи за 2021 година, също и Олимпиадата.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular