Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаБившият съветник в Бобошево Райчо Цветин е новият зам. областен управител на...

Бившият съветник в Бобошево Райчо Цветин е новият зам. областен управител на Кюстендил

 

 Райчо Цветин

Райчо Цветин е новият заместник областен управител на Кюстендилска област. Той е на работа в държавното ведомство от днес (понеделник) след издаването на заповед от областния управител Виктор Янев. Актът за встъпване в длъжност е подписан от премиера Бойко Борисов миналата седмица. „В четвъртък ще бъде ясно за кои ресори ще отговарям. Приоритет в работата ми ще бъдат малките общини. Отношението към тях трябва да се промени. Виждаме какво е състоянието на училищата, на детските градини в тези населени места”, коментира Цветин.

 Виктор Янев и Радослава Чеканска

Той е роден през 1969 г. Завършил е Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград, магистър е по история и финанси. Досега беше общински съветник от „Атака” в Бобошево, а в предния мандат – председател на Общинския съвет в градчето. Цветин ще работи в екипа на Виктор Янев с дупничанката Радослава Чеканска, която се върна на поста зам. областен управител, след като заработи кабинетът „Борисов 3”.

Името на Цветин нашумя в последните месеци покрай разразилия се в Бобошево конфликт на опозицията с кмета на общината Крум Маринов. През януари вече бившият общински съветник от „Атака” даде Маринов на прокуратурата за заплаха. До там се стигна, след като градоначалникът казал на съветника да си сложи очи и на гърба и след отправени въпроси към управника в местния парламент, останали без отговор.

RELATED ARTICLES

Most Popular