Sunday, May 5, 2024
HomeБизнесБизнесменът Олег Петров ще изгражда паркинг в Паничище

Бизнесменът Олег Петров ще изгражда паркинг в Паничище

В курорта Паничище ще бъде изграден паркинг. На свое заседание Общинският съвет в Сапарева баня е дал предварително съгласие за допускане изработването на проект за Подробен устройствен план – с. Паничище. Инвестиционното намерение е на фирма «О.П.- ЕЛОС» на Олег Петров, който има хотел в Сапарева баня и бизнес с бензиностанции. Намеренията на Петров са да обедини три свои имота в един общ и там да се обособят паркоместа, зелени площи и нова улица.

Предвижда се обособяването на 11 паркоместа, 3 от които за автобуси и 8 за леки автомобили. Заложено е и обособяване на зелена площ и 3 озеленени острова до паркингите в единия от имотите. С част от терените ще бъде увеличена ширината на съществуваща улица, като същевременно ще се обособи нова такава. Отделно се предвижда оформянето на още 12 паркоместа, около които също ще има зелени площи.

Обособяването на паркоместата се налага с цел обслужване на Посетителския център към Национален парк „Рила“ и намиращия се в съседство храм „Свети Иван Рилски“, посочва се в приетата от общинските съветници докладна записка.

RELATED ARTICLES

Most Popular