Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаБистричани гневни на заснежените улици: Бедстваме! Над детската градина не се чисти...

Бистричани гневни на заснежените улици: Бедстваме! Над детската градина не се чисти никога

Кметът Кирил Огненски: Снегорин мина два пъти сутринта. Прави се всичко възможно, но има и разглезени шофьори

Снегът, навалял на 1 срещу 2 февруари, изправи на нокти жители на дупнишкото село Бистрица. Обстановката изнерви закъсали шофьори и близките им. Някои от тях споделиха недоволството си в социалните мрежи.
„Знае се, че Бистрица е на последен план относно снегопочистването… но можеше поне веднъж снегорин да мине до детската градина. Персоналът помага на закъсалите коли, а други се опитват да се изкачат с пълна газ. Малки деца навсякъде, ходещи пеша+буксуващи коли.
И този път снегът ни изненада…”, коментираха бистричани. Някои от тях споделиха, че положението е било най-тежко сутрин в 05,30 часа и през нощта.
„Улицата над детската градина не се чисти никога. На практика е непроходима за коли и чакаме април да се стопи снегът”, казва Людмила Георгиева. За коментар потърсихме кмета на селото Кирил Огненски.

Снимки: Кадри от невралгичните участъци в Бистрица от следобеда на 2 февруари.

„В 5 часа сутринта се обадих на снегопочистващата фирма и в 5 и 50 бяха тук, след това минаха и в 7 часа. Знаете, че ние сме в планината и винаги вали повече. Сега не спря. Най-стръмното село сме, което утежнява обстановката. Обикновено имаме проблеми главно при детската градина и в отсечката от спирката до черквата. И този път беше така. Мое задължение е да сигнализирам за обстановката и аз съм го изпълнил. Обадил съм се във фирмата. Те си преценяват къде и кога да чистят. Не оправдавам никого, те си имат своите кусури, но дойдоха. Направено беше всичко, което е възможно. В общината сме 16 села. И все пак е зима, не може при такова време да не възникне проблем”, обясни Огненски. Той подчерта, че в следобедните часове, със затоплянето проблемът е отминал.
„Може би и някои от хората са малко разглезени. На 100 м под детската градина има площадче, там може да оставят колите и да продължат пеша. Касае се за 100 м, броих ги – точно 67 крачки са. Не е толкова трудно да се извървят пеша. И някои ходиха. Става въпрос за един ден. Като дете аз съм вървял пеша до детската градина всеки ден”, допълни Кирил Огненски.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular