Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияБлаготворителен базар за паметник на Васил Левски в Бургас

Благотворителен базар за паметник на Васил Левски в Бургас

Православен благотворителен базар в подкрепа на каузата за изграждането на нов паметник на Васил Левски ще се проведе в Бургас. Икони и православна литература ще се продават на щандове в Експозиционен център “Флора”. Организатор на благотворителната инициатива е Фондация “Гордите българи”. Сумата необходима за изграждането на паметника е 462 000 лв., а автор на проекта е скулптура Радостин Дамасков.

Трета поред благотворителна инициатива за изграждането на нов паметник на Васил Левски в Бургас провеждат от фондация “Гордите българи“. Две седмици преди Великден те организират благотворителен базар, на който ще се предлагат икони и православна литература. С тържествен водосвет ще бъде открито изложението в залата на Експозиционен център “Флора” тази сутрин, заяви Велина Димитрова от организаторите на събитието:

“Общата сума – паметникът е цяла композиция, не е само една фигура, е 462 000 лв. ще бъде изцяло от бронз – и фигурата на Левски, и лъвът, който ще бъде пред нея. До момента от трите събития, които сме направили – Коледен базар, продажба на мартенички и концерт, са събрани 7100 лв. Искам да призова и големите фирми в Бургас да се включат в нашата кауза”.

Новата скулптурна композиция ще се намира на мястото на фонтана пред сградата на Община Бургас./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular