Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов долБлаготворителната кампания „Дете с добра душа” стартира в Бобов дол

Благотворителната кампания „Дете с добра душа” стартира в Бобов дол

В ДГ „Миньор” изработиха 200 картички за по 1 лв., ще купят продукти за центъра в Мламолово

ДГ „Миньор” в Бобов дол стартира благотворителната си великденска кампания „Дете с добра душа” за набиране на средства и хранителни продукти за Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства в село Мламолово. „До момента сме изработили 200 картички, които продаваме на символична цена – по 1 левче за бройката. Ако някой реши, може да даде и повече. Средствата се събират, описват се в протокол от комисия, в която има представители на обществения съвет и общината, учител, и след това с тях купуваме обувки, дрехи и всичко необходимо за великденската трапеза на живеещите в центъра 16 души.

В изработването на картичките се включиха децата, всички учители и помощният персонал, родителите. Родителите много ни помагат. Много ни помагат и от общината. От самото начало – от 2015 г., кампанията е под патронажа на кмета Елза Величкова, която винаги ни съдейства, за каквото и да се обърнем към тях. Много обичам тази кампания, а и хората в града с наближаваеното на Великден ни спират и питат, за да се включат. Миналата година събрахме голяма сума – 923 лв., и купихме много неща, вкючително и месо. На Велики четвъртък боядисвахме яйца, в което много активно участваха и родителите, и занесохме всичко в центъра.

Имаше козунаци и много други продукти. Сега също ще бъдем на Велики четвъртък в центъра. Там винаги ни чакат с нетърпение. Искаме по този начин да помогнем на тези хора да се почувстват обгрижени”, каза директорката на градината Катя Симеонова.
Инициативата обичайно подкрепят работещите в общинската администрация, държавни институции (полицията, затвора), училищата, ДГ „Дружба”, частни фирми, граждани.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular