Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияБлизо 289 кг хероин за 17 744 700 лв. е задържан на...

Близо 289 кг хероин за 17 744 700 лв. е задържан на ГКПП “Капитан Андреево”

Хасковският окръжен съд остави в ареста 36-годишния иранец, в чийто камион беше открит наркотикът

 

Близо 289 килограма хероин на стойност 18 млн. лв. е задържан на Граничния пункт “Капитан Андреево”. Хероинът бил укрит в камион, превозвал машина за боядисване от Иран до България. 

Хасковският окръжен съд остави в ареста 36-годишния иранец, в чийто камион беше открит наркотикът. Иранецът е обвинен като извършител на престъплението. Като обвиняем е привлечен и 40-годишен турчин, който е трябвало да получи пратката в Пловдив. 

При проверката служителите на пункта установили, че по-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтиране на метална ламарина в пода и в тавана на камерата са били забелязани множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата вътрешна част към металната конструкция на камерата.
При демонтиране на керамичните плочи, покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити квадратни пакети – общо 144 на брой.

Пакетите били обвити в прозрачен полиетилен и съдържали бежово прахообразно вещество. Полевият тест показал, че веществото е хероин.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular