Thursday, May 2, 2024
HomeСпортБогдан Шумаров се изправя срещу молдовец в ринга на ONE FC

Богдан Шумаров се изправя срещу молдовец в ринга на ONE FC

Стана ясен съперникът на българския кикбоксьор от Петрич – Богдан Шумаров, за следващата му битка в елитната верига за бойни спортове ONE FC. На 15-и юли Шумаров ще се изправи срещу молдовеца Константин Русу в битка от категория до 77 килограма. Новината бе съобщена първо от Оги Георгиев в неговия канал Спортната джунгла.

29-годишният Русу има 24 победи и 4 загуби в професионалния кикбокс. Той е в серия от три поредни победи. В ONE FC той има две победи със съдийско решение. За последно той се би през октомври, когато се справи с бившия претендент за титлата на One Ислам Муртазаев. 29-годишният молдовец е шампион на организациите Кинг ъф Кингс, FEA и Световната кикбоксова лига.

В своя дебют в азиатската организация петричанинът Шумаров нокаутира Маруан Ули още в първия рунд. Петричанинът се подготвя за двубоя през следващия месец в родината на муай тай Тайланд.

Подписах договор за мач, датата е 15-ти юли”, потвърди Богдан Шумаров в интервю Sportal. “Планирам до тогава да стоя тук, за да мога да се подготвя по най-добрия начин. Все още не са обявили мача от самата организация, но смятам, че съвсем скоро ще го направят. Тренирам здраво, трябва да направя всичко възможно, за да мина през него. Мачът е много важен, нивото е много високо. Знам си възможностите, знам с какви хора тренирам и как се представям в залата. Надявам се да зарадвам феновете с втори нокаут.”

Относно спецификата на тренировките в Тайланд и с какво се различават те от тези в Холандия и Мароко, кикбоксьорът заяви:

“Който не е тренирал в Тайланд, няма как да знае тяхната схема на подготовка. Тя включва дълго бягане преди тренировка, набляга се на лапи, игра, клинч, не толкова на техника и комбинации, както е в холандия. Спарингите при нас са много тежки, докато тук не е точно така.”

RELATED ARTICLES

Most Popular