Thursday, May 2, 2024
HomeСпортПирин (Разлог) привлече разпределителя Николай Манчев за новия сезон

Пирин (Разлог) привлече разпределителя Николай Манчев за новия сезон

Волейболен клуб Пирин (Разлог) привлече разпределителя Николай Манчев за новия сезон 2022/23 в efbet Супер Волей.

Плеймейкърът, който е бивш младежки национал, ще заеме мястото на опитния Любомир Агонцев, който напусна разложани и потегли в посока Монтана.

На практика Николай Манчев прави завръщане в Разлог, след като игра там в две поредни години. Тогава се изявяваше рамо до рамо с Благовест Катранджиев, сега Катранджиев вече е треньор на тима. През сезон 2018/19 стигна с Пирин до четвъртфиналите където отпадна от ЦСКА, а през сезон 2019/20 пандемията прекрати преждевременно първенството.

„Николай Манчев вече е състезател на Пирин, подписахме договор. С привличането му се надяваме да заеме успешно мястото на Любо Агонцев, който ни напусна. Все пак Манчев вече натрупа доста опит, включително и в чужди отбори“, коментира за BGvolleyball.com Благовест Катранджиев.

През изминалия сезон 25-годишният разпределител бе част от унгарския Фино Капошвар, но на полусезона двете страни се разделиха. Разпределителят е носил екипа още на Добруджа 07 (Добрич), Дунав (Русе), Пирин (Разлог), Левски (София), Марек Юнион Ивкони (Дупница) и румънския ПиатраНямц.

Николай Манчев  е третото ново попълнение в Пирин, след завръщането на Радослав Паопов и привличането на Мариян Наков. По -рано от ВК Пирин обявиха и новината за първия професионален договор на младия разпределител Даниел Мицин, който е от школата на клуба.

RELATED ARTICLES

Most Popular