Thursday, May 2, 2024
HomeОживлениеБоза на корем в Радомир

Боза на корем в Радомир

Стотици се веселиха на атрактивен фестивал

 

Празник на бозата събра стотици хора в Радомир. Градът, който се слави като столица на бозата, за осма поредна година провежда атрактивния фестивал. Събитието предизвиква все по-голям интерес сред жителите и гостите.

Снимки – Продуцентска къща ЕНИ филм

Хубавото време в празничния ден – събота, и атрактивната програма събраха на площадаогромно множество. Хората с интерес се запознаха с етнографската сбирка в музея Стойова къща, където бяха показани различни съдове и инструменти, свързани с бозаджийския занаят. Боза се лееше на воля, а на старата чаршия отвори врати отново най-старата бозаджийница в Радомир на албанеца Али Сербез. Пред нея изкусителни сладкиши правеше за радост на хората победителят в “ХелсКитчън” Станислав Иванов. Пъстър базар показа уникални ръчно изработени предмети и продукти, отгледани от местни производители.

Богата програма весели гостите на празника. Прозвучаха любими песни на радомирския певец и автор Георги Гьолски, чиято песен “Рада Радомирка” се превърна в емблема за Радомир. Истинско бижу в програмата бяха песните на солистката на ансамбъл “Филип Кутев” Сорина Богомилова. Радомирци приеха изключително сърдечно своя съгражданин Юлиян Асенов, чиято песен “Боже мили” в дует със Сашка Васева обра наградите на тазгодишния “Пирин Фолк”. Както винаги фурор предизвикаха изпълненията на любимия танцов ансамбъл “Етнофолк” с ръководител Георги Георгиев-Манго, които се представиха с уникални хореографии на танци на различни балкански народи и традиционни граовски хора.

Програмата увенча грандиозното шоу на LosPambos. ПамбосАгапиу, Елисавета Христова и очарователните момичета и момчета от LosPambos взривиха площада в Радомир с темпераментни латино и гръцки танци, в които се включи и многобройната публика.

RELATED ARTICLES

Most Popular