Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияБорисов: Крадецът вика, дръжте крадеца

Борисов: Крадецът вика, дръжте крадеца

На заседанието на МС премиерът Бойко Борисов заяви, че, както обикновено, крадецът вика: “Дръжте крадеца” и все някой му е виновен на това президентство.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

“Както обикновено, крадецът вика “дръжте крадеца” или все някой му е виновен на това президентство. Така че ще те моля да изясниш точно случая какъв е и надеждно и ясно да се обясни. Имаше позиция на президентството или декларация, в която казва, че моето правителство, поименно пише – правителството на Бойко Борисов, е направило това нещо. И аз питам, защото не знам да сме направили подобна обществена поръчка, макар че вече си обяснявам защо толкова искаха да има служебно правителство и какво са вършили служебните правителства и как са ги провеждали поръчките, и то само за един кратък период от време, и като прибавим там и Грипените какво се направи за един месец, за самолетите, които искаха да купят за милиарди, аз за мен е ясно”, заяви премиерът Борисов.

“Има образуван доклад, тоест изготвен доклад от ОЛАФ, който е докладван в ЕК, а след това екземпляр от този доклад е изпратен и в прокуратурата на България. Има образувано досъдебно производство. Нито първото Ви, нито второто Ви, нито третото Ви правителство или член на някое правителство има вина за тази ситуация”, каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular