Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаБюджет 2024: 3,2 млн.лв. са предвидени за ремонт на водопровода в с....

Бюджет 2024: 3,2 млн.лв. са предвидени за ремонт на водопровода в с. Джерман,  2,4 млн.лв. за стадион “Бончук”

1 954 000 лв. са заложени за улична канализационна мрежа и довеждащ външен колектор в Сапарева баня

Няколко мащабни проекта се очаква да се реализират в  общините в област Кюстендил през идната година. В Бюджет 2024 година са заложени средства за рехабилитация на водоснабдителната система на село Джерман и връзка с възможност за аварийно захранване  на стойност 3 209 000 лева.

2 400 000 лева. са средствата, които се предвиждат  за строително-ремонтни дейности на стадион “Бончук” в Дупница. Припомняме, че  в проектното предложение на Община Дупница за спортен комплекс „Бончук“  бяха включени ремонт на “чашката” , дренажната и напоителната система, подмяна на тревното покритие чрез ново зачимяване, вътрешно и външно боядисване, подмяна на дограма, частична подмяна на ел. инсталация, ремонт на помещения (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и т.н.

Покривното покритие (козирката) от ламарина бе изцяло компрометирано, което налага цялостната му подмяна с по-надеждно такова.

Предвижда се допълнително монтиране на 3000 бр. пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка на сектора за привърженици на гостуващия отбор.

Заложено  е  пътят на движение на съдиите да не се пресича с този на футболистите, което ще наложи затваряне на 2 броя врати и отваряне на две такива към подхода на стадиона.

На втория етаж на сградата съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функции – зала за конференции и стая на делегата.

В община Бобошево, област Кюстендил ще се вложат 1 280 000 лв. за строителство, реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа, тротоари и принадлежности към общината.

462 000 лева са заложените средства в Бюджет 2024 година за община Кочериново, област Кюстендил. Те са предназначени за  спортна площадка за комбиниран спорт.

За община Рила са предвидени 1 754 000 лева за реконструкция на довеждащ питеен водопровод от село Пастра до град Рила.

В община Сапарева баня също може да се изпълнят няколко мащабни проекта. Те са за реконструкция на водопровод за допълнително водоснабдяване на село Сапарево на стойност 889 000 лева. Ще се реализира улична канализационна мрежа и довеждащ външен колектор на стойност 1 954 000 лева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular