Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевград(видео) Агресия на стадиона в Джерман! Масов бой помрачи мача между юношите...

(видео) Агресия на стадиона в Джерман! Масов бой помрачи мача между юношите на „Марек” и Симитли

  • Треньорът на септемврийци Велко Георгиев: Публиката нахлу, налагаха и нас, и футболистите

  • Вицепрезидентът на „Марек“ Васил Василев: Нашите бяха провокирани

Неприятни сцени се разиграха на двубоя между юношите старша възраст на „Марек“ и „Септември“ (Симитли) от първенството на Зона „София”. В края на срещата при резултат 3:2 се стигна до бой на стадиона в дупнишкото село Джерман. Според свидетели на инцидента играч на гостите е нападал Емил Кючуков от дупничани, който задържал топката. Това довело до меле между двата тима и грозни гледки на стадиона. Съдията на мача се опитал да покаже червен картон на юношата на „Септември“ (Симитли), но не успял, тъй като в този момент публиката на домакините нахлула на терена. Според симитличани обект на агресията станал и треньорът на септемврийци Велко Георгиев, който се опитал да потуши възникналия скандал.
От лагера на „Септември“ (Симитли) обявиха дупнишкия клуб в недопустимо и неспортсменско поведение. Според тях причина за случилото се са били агресивните действия на футболистите на „Марек“ и техните родители.
Треньорът на „Септември“ Велко Георгиев твърди, че на терена е била проявена нечувана жестокост, която за щастие се е разминала без фатални инциденти, тъй като едно от момчетата, приятел на футболист от „Септември“ (Симитли), е било бито и ритано в главата. Самият треньор се е опитал да помогне на момчето, но не е успял да стигне до него, защото е бил нападан и гонен от треньора на „Марек“ и негови приятели. За щастие други хора са успели да спасят пострадалия, който няма тежки наранявания въпреки ударите, които е поел.
„Отнякъде се появи и човек на възраст, който с чадър, много агресивно, започна да налага нас и футболистите ни. Агресията, която беше проявена спрямо нас и нахлуването на публиката, беше недопустимо и това, което аз все още не мога да проумея, е как може хора на години да малтретират деца, защото нашите футболисти са на възраст между 16 и 18 години“, коментира Велко Георгиев  пред Simitli.info.
Съвсем друга обаче е гледната точка на дупничани.
„Вяра“ потърси за коментар вицепрезидента на клуба Васил Василев, който е бил на срещата като зрител.
„Не трябваше да се стига до такива грозни сцени. Бях на стадиона не като ръководител на клуба, а като обикновен зрител и фен. Когато „Септември“ ни поведоха с 2:1, изобщо не е имало някаква реакция и грубости от наша страна. Като поведохме 3:2 обаче, необяснимо защо се стига до тази неприятна ситуация. 3-4 минути преди края на мача нашият централен нападател Емил Кючуков задържа една топка. Последва много груба реакция от страна на номер 11 от гостите. Той се нахвърли с удари към него, Емил падна на земята и това провокира мелето. Вратарят им, номер 21, пък влезе директно с бутоните на наш футболист и вече ситуацията излезе извън контрол. Чух, че малкото му име на въпросния номер 11 е Ромео. Не му знам фамилията, а и все още не е станал заслужил футболист, за да ни е известна. Това не е нормално да се случва на българските стадиони. Вместо празник на младежи, които скоро ще са част от мъжкия футбол, стана меле. Ние, от „Марек“, не адмирираме по никакъв начин тези сцени. Никога досега не сме участвали друг път в подобно нещо, което говори достатъчно. Моят син мина през цялата школа на клуба и съм бил на всички детски и юношески мачове и това се случва за първи път. Никога не сме били груби, арогантни и да предизвикаме побоища. Ние сме име и не можем да правим такива неща по терените“, каза пред „Вяра“ Васил Василев.
Вицепрезидентът е категоричен, че юношите на дупнишкия клуб са били провокирани и са отвърнали.

„Момчетата ни бяха провокирани от действията на съперника. Естествено и нормално е, като те нападат, ти да правиш опити да се защитиш и да отвърнеш по някакъв начин. Ако някой твърди, че нашите юноши са започнали първи, аз мога да се закълна в каквото искат, че не те са стартирали разправата. Също така от публиката на Симитли се намеси едно момче, което реши да се прави на бабаит. Отделно от това родителите на тези деца бяха там и те също реагираха. Колкото мило е детето на единия родител, толкова е и на този от съперниковия тим. Ако някой удари детето му, каква ли ще бъде реакцията на родителя? Нищо не подсказваше, че подобно нещо ще се случи. Също така трябва да подчертая, че нашият треньор и директор на школата Янек Кючуков запази хладнокръвие, въпреки че беше нападнат първо неговият син Емил. Той тръгна да разтървава играчите и отиде да поговори с футболистите от Симитли, опитвайки се да ги успокои. Но тези момчета имат чест и достойнство и нямаше как да не отвърнат, като ги атакуват. Когато юношите ни играят в с. Джерман, хората там приемат това нещо като празник и много се радват. Дори искат да слагаме афиши, за да са информирани и да не изпускат мач. Сигурен съм, че в бъдеще няма да има подобни сцени и жителите на Джерман ще се радват на интересни срещи, в които феърплеят е на първо място“, завърши един от силните хора на стадион „Бончук“.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular