Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниВиетнамска попзвезда се изгаври с Тръмп

Виетнамска попзвезда се изгаври с Тръмп

 

Бар във виетнамския град Дананг, носещ името на Тръмп

Виетнамска музикантка не спази забраната за протести и издигна табела с обидно послание към президента на САЩ Доналд Тръмп. Това се случи, докато автоколоната му минаваше  през Ханой, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Бившата попзвезда Май Кхой бе застанала от едната страна на ханойската улица “Йен Фу” с плакат с надпис “Peace on you Trump”, на който думата “peace” (мир) бе задраскана и заменена с “piss” (пикая).

Това стана, в момента когато кортежът на Тръмп мина покрай нея, напускайки летището.

Виетнам, еднопартийна комунистическа държава, забранява всички публични демонстрации – нещо, което продемократично настроената музикантка заяви, че ненавижда.

“Искам да упражня правото си да се изказвам, така че ще направя малък, самотен протест с послание, което искам да отправя”, каза Кхой и добави, че е против политиката на Тръмп.

Когато идва тук, той трябва да има възможност да разговаря с активисти, да се запознае със ситуацията с човешките права във Виетнам, но той няма (насрочена) среща с активисти, отбеляза бившата попзвезда.

Миналата година при посещението на експрезидента на САЩ Барак Обама тя се срещна с него, за да обсъдят човешките права на кръгла маса.

Кхой изрази недоволство и от изказванията на Тръмп за жените, особено позорния аудиозапис от 2005 година на разговор с Били Буш.

RELATED ARTICLES

Most Popular