Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесВиктория Василева в Сапарева баня: ПП „Има такъв народ“ ще бъде втора...

Виктория Василева в Сапарева баня: ПП „Има такъв народ“ ще бъде втора на изборите и незаобиколим фактор в новия парламент

В деня на вота ще има доста социолози, на които ще им се наложи да си скъсат дипломите в ефир

Хората не са глупави и разбират, че с мошеници трудно можеш да намериш общ език и да градиш обща политика, смята водачът на листата за 10 МИР Кюстендил

„Има такъв народ“ ще бъде втора политическа сила и незаобиколим фактор в новия парламент, категорична е Виктория Василева – водач  на листата за област Кюстендил. Тя е сигурна, че партията ще бъде незаобиколим фактор при съставянето на следващото правителство и именно тогава ще си проличи политическата зрялост на всички лидери. По думите на Василева най-големият актив на партията на Слави Трифонов са хората, защото те ще работят с убежденията си, а не поради политически или икономически интереси, тъй като никога не са били във властта.

Според главният секретар на политическата формация „Има такъв народ“ са влезли в ролята на необходимия виновник за това, че не е било сформирано правителство. „За щастие обаче хората не са толкова глупави и разбират, че с такива мошеници трудно можеш да намериш общ език и да градиш обща политика“, коментира Василева. Все пак, тя се надява, че повечето партии вече са си извлекли поука и това ще се види в новия парламент след изборите.
„Ситуацията в Кюстендилска област и по-конкретно в Сапарева баня не е нещо по-различно от цялата страна. Срещаме се ежедневно с много хора и виждам, че една част от тях в някаква степен са загубили надежда, че нещо може да се случи. За щастие пък много от хората, които не бяха гласували на предишните избори, сега са си дали правилна оценка кои са принципните и последователните и не се поддават на натиск в името на властта. Това е много обнадеждаващо и означава, че хората мислят и се опитват да си създават мнение на базата на факти и конкретни неща, а не само по думите на даден политически лидер. Така че аз съм обнадеждена и смятам, че резултатът и национален мащаб ще бъде изключително добър за „Има такъв народ“, каза пред „Вяра“ Виктория Василева.

Тя и останалите кандидати от листата с №24 в предстоящия вот  бяха посрещнати от сапаревобанци , които споделиха с тях проблемите и надеждите си за бъдещето. Курортният град беше представен  от местния строителен инженер Димитър Джоргов, който е шести в листата. На срещата присъстваха всички останали кандидати за народни представители от ИТН за 10 МИР Кюстендил-  областният координатор   Снежанка Траянска, общинският координатор в Дупница д-р Здравко Данаилов, бившият футболист и настоящ треньор и ръководител Янек Кючуков, инж. Лилия Станчева от Бобов дол, земеделският производител Милен Георгиев от Кюстендил и специалистът в областта на публичната администрация Теодора Ганева
Според Виктория Василева  най-точни социологически прогнози са нагласите на хората, които тя и нейните съмишленици срещат при разговорите си с избирателите.
„Няма по-точна социология от срещите очи в очи с хората.  Мога да ви дам пример от днес. Бяхме в Благоевград с голяма група от нашите членове и симпатизанти. Разхождахме се из града, раздавахме рекламни материали и говорехме с хората лице в лице. Общо взето съотношението е 10:1 на хората, които в буквалния смисъл ни теглеха по една майна на фона на тези, които казваха, че ни имат доверие и ще ни подкрепят. Така че не е важно какви платени социологии се публикуват по медиите. Самият факт, че толкова упорито ги навират в очите на хората означава, че се притесняват от нещо. Според мен в деня на изборите ще има доста социолози, на които ще им се наложи да си скъсат дипломите в ефир.

Попитана каква активност очаква на 14-и ноември и дали пандемията ще спре някои от гласоподавателите да отидат до урните, Виктория Василева отговори: „Не бих могла да прогнозирам каква точно ще е избирателната активност. Мога да предположа, че ще е нормална или малко по-висока от тази, която беше на изборите на 11-и юли. И мисля, че ще е така не само, защото изборите са 2 в 1. Президентските избори по принцип активизират малко повече гласоподавателите поради факта, че това са мажоритарни избори и там винаги се избира личност и някак си хората са по-мотивирани да участват във вота. Искрено се надявам народът да не е толкова уплашен от епидемията, защото в края на краищата тя няма да свърши на 14-и ноември. Нея ще я има и след това и ще трябва да се научим да живеем по някакъв начин с този си страх. Не бива обаче да го превръщаме във водещ, защото 14-и ноември ще се определи живота на българите за години напред. А епидемията дори и да свърши на 15-и ноември, това няма да ни реши проблемите с  управлението на България. Затова се надявам хората да са активни, да излязат да гласуват и да го направят заради себе си. Държавата не е някакво имагинерно понятие, а това сме ние. И всеки един от нас трябва да участва в промените, които иска да се случат, а не просто да бъде зрител и да очаква те да се случат без неговото участие“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular