Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаВинетките до дупнишките села остават

Винетките до дупнишките села остават

Броят на шофьорите, които не ползват винетни стикери на територията на общината, е съвсем малък, коментира заместник-кметът Крум Милев

Община Дупница няма да се възползва и тази година от предоставената възможност от държавата да поеме пътища от републиканската мрежа в чертите на общината, които да се използват, без да се плаща за винетки. Общo 22 км по различните направления попадат в обхвата на общината, като разходът на километър за поддръжка е 5 хил. лв./км, отделно между 1000 и 3000 лв. за зимно поддържане на 1 км, които трябва да се осигуряват от местния бюджет.
„Направили сме своите разчети и анализи. Броят на шофьорите, които не ползват винетни стикери на територията на общината, е съвсем малък, което не кореспондира с ангажимента общината да поеме тези пътища. В цифри това означава сума около 150 000 лева допълнително всяка година, и то от местните данъци и такси. Приоритет ни е инфраструктурата в града и селата и предпочитаме всяка година да ремонтираме цялостно улици, а не да разходваме средства за още дупки”, коментира зам.-кметът Крум Милев.

RELATED ARTICLES

Most Popular