Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСтоличната съдийка Грозданова обучава магистрати от Югозапада в Кюстендил

Столичната съдийка Грозданова обучава магистрати от Югозапада в Кюстендил

Регионално обучение „Прилагането на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода (в сила от 01.01.2020 г.)“ се проведе в Кюстендил, съобщиха от Окръжен съд – Кюстендил. Обучението бе организирано от Националния институт на правосъдието, в партньорство с Окръжен съд – Кюстендил. Лектор беше Татяна Грозданова – съдия в Окръжен съд-София.

„В Регионалното обучение участваха съдии от Окръжен съд-Кюстендил и Районен съд-Кюстендил, Окръжен съд-Перник, както и прокурори от Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Кюстендил, Окръжна прокуратура – Перник и Окръжна прокуратура – Благоевград. Те бяха приветствани с добре дошли от председателя на Окръжен съд – Кюстендил съдия Пенка Братанова.

sdr

Сред темите, представени от лектора съдия Грозданова, бяха: „Процесуален ред за признаване и изпълнение на съдебни актове, постановени в друга държава – членка на ЕС – прилики и отлики с производството по трансфер на осъдени лица; Усложнения в производството по признаване и изпълнение – отлагане признаването на съдебния акт, частично признаване и изпълнение, приспособяване на наложеното наказание. Основания за прекратяване на изпълнението на наказанието; Практика на СЕС и ВКС; Процесуален ред за изпращане на присъди за признаване и изпълнение на наложеното наказание „лишаване от свобода“ в друга държава членка – компетентни органи и производство и др.”, обясниха от пресслужбата на съда в Кюстендил.

Обучението се проведе в заседателната зала на Районна прокуратура- Кюстендил.

 

Снимките:

RELATED ARTICLES

Most Popular