Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилВисокопроходим автомобил за 53 000 лв. дарява община Кюстендил на пожарната

Високопроходим автомобил за 53 000 лв. дарява община Кюстендил на пожарната

Високопроходим автомобил ще дари община Кюстендил за нуждите на противопожарната служба в областния град. Стойността на така нужния автомобил е 53 000 лв. и ще бъде на разположение на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Кюстендил. Тази докладна гласуваха на сесията в Кюстендил общинските съветници с 26 гласа “за”.

Служителите на РДПБЗН ще ползват високопроходимия автомобил за извършване на разузнаване, превоз на хора и оборудване до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил под формата на дарение от софийско дружество.

На редовната сесия на ОбС-Кюстендил бе гласувано да се предостави на ФК „Велбъжд” за безвъзмездно ползване рекламни съоръжения на територията на града. Идеята е с постъпилите средства от реклама да се подпомогне издръжката на клуба.

Става дума за голяма букмейкърска фирма, която е готова да спонсорира клуба срещу рекламата й на билбордове в Кюстендил. Срокът за ползване на рекламните съоръжения е 5 години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular