Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогВихрен победи Пирин (Разлог) с 2:1 и е областен първенец за Купата...

Вихрен победи Пирин (Разлог) с 2:1 и е областен първенец за Купата на АФЛ

Ташко СУЛЬОТОВ
В Разлог се игра финалния мач между местния Пирин и Вихрен (Сандански) за определяне на областния първенец, област Благоевград, за Купата на Аматьорската футболна лига.

Старши треньорът на Вихрен Ивайло Василев даде шанс на футболисти, играли по-малко по различни причини в досега изиграните официални срещи за първенството. През първата част на мача по-добре на терена стояха футболистите на гостите от Сандански. Едва в 30-та минута бе отбелязан първия гол от дузпа за спъване на французина Дарик Моктар. Главният съдия Иван Донев, който ръководи двубоя на ниво, посочи бялата точка съвсем справедливо. Точен от нея бе Руслан Иванов и резултатът бе открит за 0:1. Младият талант на санданския футбол Емил Найденов отбеляза попадение във вратата на домакините, но то бе отменено заради засада.
Втората част на мача премина с тотално надмощие на отбора на Вихрен. Атаките им бяха разнообразни и създаваха по-често напрежение за защитата на домакините, но все нещо не достигаше за отбелязване на нов гол във вратата на Пирин (Разлог). В 86-та минута се случи нещо неочаквано. Защитата на Вихрен сякаш заспа и това бе добре дошло за футболиста на домакините Петър Попадиин, който простреля вратаря Абди Абдиков и резултатът бе изравнен. В даденото 3-минутно продължение от страна на главния арбитър Иван Донев, Руслан Иванов при атака на гостите насочи топката към Емил Найденов, последва центриране към французина Дарик Моктар, който укроти кълбото с гърди, пусна го на земята и от движение със страхотен шут простреля вратаря Захари Димитров за 1:2.

„Доволен съм от старанието и желанието на момчетата, на които дадох шанс за игра в този мач. Поздравявам ги за успеха, който постигнаха като гости, и вече сме представител на Благоевградска област за Купата на Аматьорската футболна лига. Във всеки мач ще играем за победа, независимо къде и срещу кого. Вече мислим за съботния мач от 13-и кръг за първенството, в който ще гостуваме на Надежда (Доброславци). Жалко е, че в този мач няма да мога да разчитам на опитния халф Руслан Иванов, който получи жълт картон в мача срещу Пирин (Разлог), който се оказа пети, заради което ще почива в следващата официална среща”, сподели старши треньорът на Вихрен Ивайло Василев.

Вихрен:
Абди Абдиков, Добрин Денев, Ташим Лоншел, Симеон Иванов, Валентин Удев, Руслан Иванов, Петър Добринков, Николай Ковачев, Дарик Моктар, Божидар Йотов, Емил Найденов (Сибил Карагьозов, Раиф Мурадов, Виктор Ергин, Рафаил Пърликов)

Пирин Разлог:
Иван Топалов, Марио Димитров, Георги Григоров, Тодор Паланков, Благой Родов, Радослав Кенанов, Лазар Стойчев, Николай Димитров, Красимир Шапкаров, Тодор Найдин, Петър Попадиин (Захари Димитров, Георги Кехайов, Георги Будин, Петър Попов, Радослав Кънчев)

RELATED ARTICLES

Most Popular