Wednesday, May 1, 2024
HomeНовиниБългарияВицепремиерът Марияна Николова откри новия шестседалков лифт на Боровец

Вицепремиерът Марияна Николова откри новия шестседалков лифт на Боровец

Вицепремиерът Марияна Николова откри новия шестседалков лифт “Мартинови бараки експрес” в Боровец.
„Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада 2024 г., ще се отрази и на Боровец. „Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.
Вицепремиерът обсъди заедно с кмета на Самоков Владимир Георгиев и със заместник-министъра на туризма Любен подготовката на курорта за зимния сезон.
Кметът Владимир Георгиев поздрави гостите, работещите в курорта и туристите и пожела слънчев и снежен сезон, зареден с много положителни успехи. Той се обърна към младите скиори, че очакваме много отличия и награди през новия сезон. Георгиев изрази удовлетворението си от новата инвестиция, която ще повиши нивото на зимния ни курорт.

Легендата Петър Попангелов заедно с деца от ски клубовете откри лифт “Мартинови бараки”. Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия. Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само 3 мин. и половина.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular