Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникВКП решава за разследването срещу прокурорски син от Перник, сочен за бияч...

ВКП решава за разследването срещу прокурорски син от Перник, сочен за бияч на футболен бос

В Районна прокуратура – Перник са постъпили материали по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда след побоя над бившия футболист и президент на ФК “Кракра 1919” Румен Андонов. След побоя той лежи в “Пирогов” със счупена челюст.
Действията по разследване са започнали след получено на 11.06.2022 г. съобщение за пострадало лице в резултат на нанесен побой в гр. Перник, уточняват от прокуратурата.
Към настоящия момент са извършени всички неотложни действия по разкриване на престъпното деяние, събрани са доказателствени материали.
Поради близко родство на лице, което се сочи от пострадалия като извършител на деянието, с прокурор от Окръжна прокуратура – Перник, магистратите от компетентната прокуратура са депозирали самоотводи.

Това е обосновано с оглед поставяне извън съмнение безпристрастността и обективността при водене на разследването. Самоотводите са уважени от прокурор в Окръжна прокуратура – Перник и делото е изпратено на Върховната касационна прокуратура за определяне на друга, еднаква по степен прокуратура, която да продължи осъществяване на надзора и ръководството върху воденото досъдебно производство.
По сигнали за извършени от същото лице други посегателства срещу личността са образувани още две досъдебни производства и две прокурорски преписки, по които прокурорите от Районна прокуратура – Перник също са се отвели, а делата и преписките са били изпратени за определяне на друга, еднаква по степен прокуратура.
Съпругата на пострадалия Марияна Николова твърди пред NOVA, че мъжът й е нападнат от 18-годишно момче, син на пернишки прокурор. По думите ѝ младежът е нападал и други хора в града. “В събота около 16:00 часа, в центъра на града той тръгва към автомобила си. Някакво момче му казва: „Оо, тренер, здрасти”. Той се усмихва, подава си ръката и в този момент момчето започва да го удря с юмруци два пъти, с бокс. Момчето е син на прокурор от Перник”, заяви Марияна Николова, негова съпруга и продължи: „Съпругът ми пада. От заведението излизат приятели на Васил и собственикът на заведението и преустановяват побоя”, разказа съпругата на пребития.
Причината за нападението според близки на пострадалия била, че братовчедка на Васил се оплакала, че бившият футболист я е обидил. По разказите самото момиче лично не е чуло обидата, но нейна приятелка ѝ я е предала.

RELATED ARTICLES

Most Popular