Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПерникВладимир Дубов е „Спортист на годината“ на Перник

Владимир Дубов е „Спортист на годината“ на Перник

Състезателят по борба свободен стил Владимир Дубов от спортен клуб по борба “Миньор” стана спортист на годината на Перник за 2022 г. Призът му беше връчен от кмета Станислав Владимиров на официална церемония в Двореца на културата.  Втора в тазгодишната класация е таекуондистката Василена Йорданова от спортен клуб “Василена”, а трети е Димитър Ралев от клуба по делта и парапланеризъм.

Мъжкият тим на баскетболен клуб „Миньор 2015” грабна отличието за отбор на годината, а с приз „Треньор на годината” бе отличен Мартин Тодоров от мотоциклетен спортен клуб “М6 Ямаха рейсинг тим”. Наградата „Спортист с увреждане” получи Стефан Димитров – състезател по лека атлетика и боулинг от спортен клуб за интеграция “Кракра”, а Ивет Василева от спортен клуб “Калоян Ладимекс” грабна наградата на публиката.

За поредна година бяха връчени призове и за най- перспективни млади състезатели на възраст до 14, 16 и 18 години. Тази година за първи път бе връчена и новоучредената награда „Добро сърце”. Тя отиде при Милко Михалков и Веселин Георгиев от клуб по делта и парапланеризъм за участието им в спасителната акция по издирването на 12-годишния Сашко.

Можем да бъдем горди с постиженията на пернишките спортисти през тази година, каза кметът Станислав Владимиров. Той изрази увереност, че Перник ще продължи да създава бъдещи шампиони.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular