Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричВременният шеф на ВиК – Петрич, Ивайло Христов развъртя спасителна брадва, точи...

Временният шеф на ВиК – Петрич, Ивайло Христов развъртя спасителна брадва, точи нож на поболелия се ексгубернатор Капитанов

 

Ивайло Христов

Дружеството потъва с 450 000 лв. борч към НАП, 684 000 лв. дължи на ЧЕЗ, Христов иска спасителен заем от 1 100 000 лв.

Димитър Капитанов

Новият управител на ВиК – Петрич, Ивайло Христов затяга яко колана на затъналото в дългове дружество. Христов е амбициран да ореже раздутия щат, както и разходите за заплати. Жертва на икономиите вече падна една от работещите в счетоводния отдел на дружеството. Компания в списъка на уволнените ще й правят скоро бившият зам. областен управител Димитър Капитанов, който работи във ВиК като координатор на инкасатори и водопроводчици за Подгорието. Капитанов в момента обаче е в дълъг болничен. Под ножа пада и бащата на младежкия лидер на ВМРО Кирил Стойков.

Иначе Христов отчете, че задълженията на ВиК – Петрич са в размер на 450 000 лева към НАП, 684 000 лева към ЧЕЗ.

Според него за спасяването на дружеството е наложително да се вземе заем от 1 100 000 лева, като заемът да бъде 5-годишен при най-ниска лихва.

„Без да бъде направено това, дружеството, чиито сметки са запорирани заради задължения, не може да върви напред, заяви новият временен управител на ВиК – Петрич, Ивайло Христов, който разчита на подкрепата на общината относно въпроса с обезпечението на дълга.

Принципалът е Общинският съвет и е много важно на проблема да се погледне сериозно, за да се елиминира опасността общината да погасява задълженията по кредита, след като ВиК – Петрич влезе в Асоциацията по ВиК”, каза Христов.

RELATED ARTICLES

Most Popular