Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникВръчиха наградите на призьорите от фестивала „Сурва” в Перник

Връчиха наградите на призьорите от фестивала „Сурва” в Перник

  • Сурвакарската група от Кралев дол получи Златната маска под съпровода на бурни овации

 

Раздадоха наградите на отличените призьори от 28-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2019“ в Перник. „28-ият международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” беше едно уникално събитие. Поздравявам всички участници, които се представиха блестящо пред перничани и пред повече от 250 хиляди гости и приятели на нашия град, от всяка точка на света”. С тези думи кметът Вяра Церовска откри  специалната церемония по награждаването в Двореца на културата.

„Сигурна съм, че подготовката за следващия фестивал ще започне с още повече ентусиазъм, защото с нетърпение чакаме Сурва 2020!”, каза кметът пред всички, на които журито присъди награди на тазгодишната фиеста. По традиция всички участници в празника преминаха по червен килим, а стартът на официалното тържество беше даден с невероятни изпълнения на момичетата и музикантите от АНПТ „Граовска младост”.
Със силни аплодисменти присъстващите възнаградиха връчването на наградата на златните маски на сурвакарската група от пернишкото село Кралев дол и кукерската група от бургаското село Долно Езерово.
За пореден път Перник и хилядите гости съпреживяха магията на този уникален фестивал. По време на фестивала Перник посрещна над 7500 участници, дефилираха над 120 групи от България и 19 чуждестранни групи.

RELATED ARTICLES

Most Popular