Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиВсички модели на Opel минават на ток до 2024 г.

Всички модели на Opel минават на ток до 2024 г.

Германският производител Opel ще предложи електрически версии на всички свои модели до 2024 г. Това съобщава изданието Handelsblatt, като посочва, че първият автомобил на марката на ток ще се появи през 2019 г. Това ще бъде версия на новото поколение на Corsa.

„Това ще бъде истински народен електромобил и ще направи електрическият транспорт достъпен за голям кръг клиенти. Идеята ни е постепенно да се избавим от вредните емисии от двигателите с вътрешно горене”, коментира главният изпълнителен директор на Opel – Михаел Лошелер.

През 2021 г. компанията ще предложи хибридна версия на кросоувъра си  Grandland X, а година след това ще бъдат готови и модификации на ток на моделите Mokka и Vivaro. Така постепенно марката ще може да електрифицира цялата си моделна гама.

За автомобилите на ток Opel ще използва специалната плаформа CMP, която е разработка на френския концерн PSA Group и на нея се правят електромобилите на Peugeot и Citroen. Тази платформа е създадени специално за електрически превозни средства. Заедно с моделите на Opel ще излязат и техни аналози на британската марка Vauxhall.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular