Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникВторите PCR тестове на двете детски учителки от Перник са отрицателни

Вторите PCR тестове на двете детски учителки от Перник са отрицателни

Вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина “Родолюбче” в Перник, дали положителни проби за COVID-19 при провеждащото се рутинно изследване на персонала на детските заведения, са отрицателни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Очаква се наложената им карантина да бъде свалена, а поставените в домашна изолация деца да се върнат в детското заведение.
Новите изследвания, направени в Националната референтна лаборатория, потвърждават отрицателните резултати от тестовете, които едната от учителките си е направила в местна лаборатория, след като преди няколко дни нейната проба се оказала положителна.
Получени са резултатите и от изследванията в 9-а детска градина “Калина Малина” в Перник. Сред тях има един положителен резултат на учителка, чиято група не е посещавана от деца след възстановяването на работата на детските заведения.
От РЗИ-Перник съобщиха, че през последното денонощие има още три положителни проби за COVID-19 на територията на областта. Те са на двама мъже, работещи като охранители в столична болница, и на възрастна жена, която живее в София, но е била карантинирана в град Батановци.

RELATED ARTICLES

Most Popular