Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевВъзстановиха моста над река Места край Хаджидимово (ВИДЕО)

Възстановиха моста над река Места край Хаджидимово (ВИДЕО)

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места. Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна на място, за да открие символично съоръжението.

Както съобщихме по-рано, премиерът Бойко Борисов посети заедно с регионалния зам.-министър Николай Нанков възстановеното трасе между Гоце Делчев и Банско.

Борисов изрази благодарност на строителите и полицаите, които денонощно са работили по участъка, където вследствие на придошлите води реката подкопава пътя.За укрепването на участъка Агенция “Пътна инфраструктура” до настоящия момент е осигурила 120 000 лева. Движението е било възстановено бързо и в двете платна, като от четвъртък вечерта е било разрешено и преминаването на тежкотоварни превозни средства в двете платна.

Министър-председателят акцентира, че държавата продължава да подпомага с финансови средства пострадалите райони вследствие на обилните валежи през последните дни в страната и не спират възстановителните дейности по места.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

Comments are closed.

Most Popular