Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятВ Албания пристигнаха 100 000 дози ваксини на АстраЗенека, дарени от Гърция

В Албания пристигнаха 100 000 дози ваксини на АстраЗенека, дарени от Гърция

В Института за обществено здраве в Тирана днес следобед пристигнаха 100 000 дози ваксина на АстраЗенека, дарение от Република Гърция, съобщи министърът на здравеопазването и социалната защита Огерта Манастирлиу, която благодари на Гърция за подкрепата, предаде МИА.
Министърката на здравеопазването на Албания обяви, че ваксинацията ще продължи от врата на врата.
“В Института за обществено здраве току-що пристигнаха 100 000 дози ваксина на АстраЗенека, благодарение на солидарността и подкрепата на правителството на Република Гърция. Досега са пристигнали 1 220 070 антиковид ваксини. Ние сме решени да продължим без да спираме националния план за ваксинация, от врата на врата, за да защитим живота и здравето на гражданите. Албания се усмихва”, написа Манастирлиу във Фейсбук.
Процесът на имунизация в Албания под мотото “Албания се усмихва” започна на 11 януари. Досега ваксини са получили над 1 милион и 20 хиляди граждани, а половината от тях са реваксинирани. Използват се ваксините на Пфайзер, АстраЗенека, Синовак и Спутник V.
Според националната стратегия за ваксинация цялото население на Албания трябва да бъде ваксинирано до пролетта на идната година./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular