Monday, May 6, 2024
HomeСпортВ Банско дубълът на ЦСКА победи с 5:1 домакините

В Банско дубълът на ЦСКА победи с 5:1 домакините

На стадион „Свети Петър”се игра мачът от 9 кръг на ЮЗГ1 , фаза 2, между местния Банско Тийм и дубъла на ЦСКА (София). През първата част на срещата опитите на двата отбора за отбелязване на гол бяха безуспешни и това бе причина да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

През втората част на двубоя футболистите на армейския тим заиграха на по-високи обороти, провеждаха повече скоростни атаки и това даде своя резултат. В 47-ма минута при бърза контраатака на армейския тим Юлиян Илиев се озова сам срещу вратаря на домакините Любомир Георгиев и го простреля за 0:1. Играчитеот Банско тръгнаха да търсят изравняване на резултата, но защитата на гостуващия тим беше много добре подредена и парираше навреме действията на противниковите нападатели. В 73-та минута след атака по левия фланг на младите армейци, подета от Илиян Антонов последва центриране и намиращият се на втора греда Петър Жабов не остави никакви надежди на вратаря Любомир Георгиев, изпращайки топката в мрежата за 0:2. В 76-та минута след скоростна атака, подета отЖабов, последва пас към Петко Панайотов, и той, изскачайки очи в очи срещу Любомир Георгиев, го простреля за 0:3. Натискът на гостите продължи. В 81-ва минута Лъчезар Иванов от защитата на ЦСКА II допусна груба грешка и това бе добре дошло за Георги Фикийн, за да изпрати топката във вратата на Алекс Божев за 1:3. В 87-ма минута след самостоятелен рейд Петър Жабов успя да изстреля кълбото в мрежата на Любомир Георгиев за 1:4. Минута преди края на редовното време Илиян Антонов бе изведен от центъра пред наказателното поле на домакините, насочи се фронтално, преодоля изпречилите му се футболисти и изпрати топката в далечния ъгъл на Любомир Георгиев за 1:5.
След мача старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев изрази задоволство от играта и победата, като сподели: „Има какво още да се желае. В неделя ЦСКА ІІ ще домакинства на Балкан (Ботевград)“.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular