Sunday, May 12, 2024
HomeСпортВ драматичен мач „Вихрен" измъкна точка от лидера „Балкан”

В драматичен мач „Вихрен” измъкна точка от лидера „Балкан”

С намерение да изненадат лидера в групата отпътуваха към Ботевград футболистите на Емил Велев от „Вихрен” за мача от 18-ия кръг на ЮЗ трета лига. Отборът от Сандански беше много добре подреден, като в защитния вал играха на ниво Димитър Петков, Веселин Минев, в халфовата линия Петър Добринков, Янислав Тусонджиев, Александър Якимов бяха безупречни. Илиян Джавалеков, Александър Мицев и Димитър Макриев тормозеха защитата на домакините. В 20-ата минута домакините откриха резултата, след като Калоян Бонев получи отличен пас от Николай Цветков-Демона. Това не отчая възпитаниците на Емил Велев, които търсеха начин за изравняване на резултата. Това успяха да направят в 44-тата минута, когато опитният Димитър Макриев със страхотен шут от над 25 метра изпрати топката с сглобката зад стража Костадин Котев за 1:1.
През второто полувреме срещата стана още по-оспорвана и динамична. Действията на главния съдия Мирослав Кузманов не се понравиха на санданските футболисти, защото той явно толерираше домакините. В 78-ата минута Янислав Тусонджиев се понесе от дълбочина с топката и успя да я насочи в мрежата зад Кирил Котев за 1:2. От този момент нататък арбитърът Мирослав Кузманов търсеше начин да услужи на домакините. Това се случи в самия край на мача, след като той успя да набута със свирката си футболистите на „Балкан” в наказателното поле на „Вихрен” и се стигна до изравнително попадение, дело на Николай Цветков-Демона. Последва бурна реакция от страна на футболистите на „Вихрен”, която беше справедлива, заради която Мирослав Кузманов декорира в червено Димитър Петков-Макето от гостите.

След мача наставникът на „Вихрен” Емил Велев сподели: „Огромно ми е разочарованието и огорчението от тенденциозното съдийско ръководство на Мирослав Кузманов. Той всячески се опитваше да помогне на отбора на домакините. Много очевадно беше при изравнителния резултат 2:2, когато търсеше начин да натика футболистите на „Балкан” в нашето наказателно поле, за да се случи това, което не заслужавахме – 2:2. Този резултат е несправедлив на база играта, която показахме в срещата. Жалко че проиграхме две чисти голови ситуации след удари на Александър Якимов и Александър Мицев. Много съм доволен от играта на Петър Добринков и Илиян Джавалеков, които заедно с опитните Александър Якимов, Веселин Минев, Димитър Макриев и Димитър Петков показаха, че с отбора на „Вихрен” трябва да се съобразяват всички участници в групата. Голът, който отбеляза Димитър Макриев, е достоен за учебника по футбол.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular